Compania de Drumuri atrage atenţia conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic, dar mai ales să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, în contextul în care meteorologii au emis mai multe avertizări Cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru zonele de munte din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba.

Cod portocaliu de viscol

„Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de Cod portocaliu pentru astăzi, 27.12.2020, în intervalul orar 14:00 – 20:00, ce vizează intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii pentru zonele montane din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba.

Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitat”, afirmă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, într-un comunicat.

Aceștia asigură că toate direcţiile regionale ale companiei sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de
siguranţă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021/264.33.33 sau 021/9360 ori de pe site-ul CNAIR şi de pe pagina sa de Facebook sau de Twitter.

Aglomerație pe drumul către munte

Autoritățile au anunțat trafic intens pe Valea Prahovei, maşinile deplasându-se în coloană în zonele Braşov – Centura de Vest, Comarnic, Sinaia, Buşteni, în condiţii de lapoviţă şi ninsoare şi carosabil ud.

Pe sensul de urcare al DN1 Bucureşti-Braşov valorile de trafic sunt următoarele:

* Centura de Vest, giratoriu Lukoil, valori de trafic crescute către Braşov, coloană de 700 m;
* Comarnic – trafic intens către zona montană, coloană în mişcare de la km 100+500 până la km 106 – Vulturul;
* Sinaia – coloană de la km 122 până la km 126;
* Buşteni valori de trafic intens în ambele sensuri, cu coloană pe urcare de la km 126 – Sinaia şi de la limitări judeţul Braşov, pe coborâre.

Pe toată zona cerul este acoperit, precipitaţii sub forma de lapoviţă şi ninsoare în reprize, fără depuneri, carosabil ud.

Dispozitivul de poliţie rutieră acţionează la vedere.