Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, își intră deja în atribuții. Aceasta a anunțat în şedinţa Consiliului Local de marţi că este posibil ca cuantumul burselor elevilor să scadă în următoarea perioadă, motivul principal fiind lipsa banilor de la buget.

Afirmația primarului vine după ce aceasta a fost întrebată dacă menţine sau diminuează cuantumul burselor elevilor.

„Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară (…) Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”, a răspuns Clotilde Armand.

Bursele nu vor fi așa cum au fost până acum

Totodată,  Clotilde Armand a mai precizat că bursele elevilor nu vor fi la nivelul la care au fost, pentru că ar fi vorba şi despre o discriminare faţă de celelalte sectoare din Bucureşti, unde au o valoare mai mică.

„Ieri, în discuţiile cu toţi primarii de sector şi Primăria Generală vorbeam de faptul că ar fi corect ca bursele să fie la aceeaşi sumă pentru toate sectoarele, să nu fie discriminare între doi copii pentru că unul locuieşte pe o stradă şi celălalt pe o alta. Am discutat despre faptul că cuantumul burselor a fost şi indicat de către Ministerul Educaţiei, pentru că este corect să nu fie o discriminare între copiii care sunt de la ţară sau dintr-o localitate care nu e Bucureşti şi copiii din Bucureşti, mai ales că nevoile ar putea fi mai mari în alte localităţi decât Bucureşti, aşa că e o dezbatere care se ţine la ora actuală.

În ce priveşte anul acesta şi Sectorul 1, a fost un efort financiar deosebit pentru a asigura aceste tablete pentru fiecare elev (…) nu pot să spun la ora actuală de câţi bani vom dispune la sfâşitul anului”, a adăugat Clotilde Armand.

Sursă foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu