Claudiu Năsui: Căutăm bani pentru a onora promisiunile trecute

Ministrul Economiei a precizat că în ședința de Guvern de miercuri a fost adoptată o OUG care ar putea schimba sau prin care s-ar putea aduce înapoi bani pe Măsura 2.

“Ieri în şedinţa de Guvern a fost aprobată o OUG prin care schimbăm sau aducem înapoi nişte bani pe Măsura 2, reuşim să finanţăm mai mult această Măsură. Principala problemă a măsurilor acestora de sprijin cu granturi a IMM-urilor a fost faptul că nu erau finanţate, nu au fost finanţate adecvat de aceea şi Start-up Nation, încă plătim pentru Start-up Nation 2018. Avem în plată, am reuşit să obţinem un buget de 630 de milioane de lei, în total ar fi trebuit vreo 800, dar deja este bine, din banii aceştia am plătit ceva peste 300 de milioane de lei”, a afirmat Năsui.

Se plătesc datoriile

Claudiu Năsui a mai spus că la ministerul pe care îl conduce sunt plătite datoriile pe care statul le-a făcut.

“Practic, plătim din urmă, plătim datoriile pe care statul le-a făcut, le-a promis, a promis bani, este foarte uşor să promiţi bani, e mai greu să îi dai, să îi găseşti. E ceea ce ne luptăm în Ministerul Economiei. Căutăm bani pentru a onora promisiunile trecute. Ceea ce nu vom face este să facem la rândul nostru promisiuni fără acoperire, asta ar fi un lucru rău mai ales pentru economie şi este un lucru neetic şi imoral”, a transmis ministrul Economiei.

Finanţarea, digitalizarea şi internaţionalizarea IMM-urilor sunt teme abordate la videoconferinţa „IMM-urile, oxigen pentru România” – ediţia a II-a.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu