Gabriela Firea are șanse dar nu știm cine va candida împotriva sa. Probabil că va fi Ciucu din partea PNL. Urcă Ciucu, la sectorul 6 începe să se miște. Băluță care confirmă en fanfare, după cum știți a dat drumul și la pasaj…”, a comentat sociologul Marius Pieleanu la podcastul România lui Cristache, care nu îi mai dă nicio șansă lui Nicușor Dan de a fi reales primar general.

„Nicușor Dan putea să facă din orașul ăsta, putea să-și creeze o trambulină politică uriașă. Nefiind greu să faci din orașul ăsta niște lucruri. Mi-e teamă că orașul București este cel mai murdar și cel mai urât oraș dintre toate orașele mari ale României. Du-te la Cluj, du-te la Iași!”, a mai spus Marius Pieleanu.

Nicolae Ciucă, favorit pentru Cotroceni?

„E primul ministru al României, e președintele partidului, e stare de război, are multă favorabilitate datorită faptului că e militar și e stare de război  graniță. O parte din simpatia pentru instituția armatei se transferă. Știm că se pot califica Mircea Geoană, Ciucă știu că îl vrea președintele… Pentru că e de dreapta și dreapta înseamnă împotriva PSD. Dar Geoană fără partid, nu poate fi președinte.”, e de părere sociologul, care mai arată că premierul se află în topul încrederii românilor.

„Rafila pe primul loc, imediat lângă dânsul, Ciolacu și Emil Boc, foarte aproape Ciucă, sunt undeva între 26 și 30 procente încredere toți ăștia. Sunt 4-5 care sunt peste 25%.”, a dat cifrele Marius Pieleanu, care a dezvăluit și procentele momentului ale partidelor.

„Avem PSD undeva la 35%, PNL undeva la 21-22%, AUR pe la 14%, 13-14%, s-ar putea să mai fi crescut un pic acum cu nunta, USR 11-12%, UDMR 5%…”, a mai declarat sociologul.

Urmăriți întreaga ediție în podcastul România lui Cristache pe canalul de Youtube EVZ Capital.