Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Şcoala de Vară a TSD, că Gabriela Firea îl va bate pe Nicuşor Dan de „o să-i sune apa-n cap” la Primăria Capitalei şi că aceasta este şi colega şi prietena sa, şi amândoi învaţă unul de la altul.

Marcel Ciolacu, convins că Gabriela Firea va câștiga în fața lui Nicuşor Dan

El a ţinut să arate că nu a trecut cu niciun coleg o linie roşie, dimpotrivă, încearcă, alături de Gabriela Firea şi de toţi colegii, să aducă din nou climatul de camaraz, din interior PSD, lucru care pentru o perioadă scurtă de timp nu a fost un drapel.

„Gabriela Firea este şi colega mea, şi prietena mea. Amândoi învăţăm unul de la altul. Avem şi păreri diferite, este un lucru normal, un lucru care asigură până la urmă democraţia în interiorul partidului. Ne permitem, pentru că, câteodată, ne mai şi plictisim, să ne trimitem şi câte o săgeată, dar în limitele bunului simţ, a respectului”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat: „Cu niciun coleg nu am trecut o linie roşie, dimpotrivă. Încerc, alături de Gabriela şi de toţi colegii mei, să aducem din nou climatul de camaraz, din interior PSD, lucru care pentru o perioadă scurtă de timp nu a fost un drapel. Dimpotrivă, s-a condus cu învrăjbire, cu o intenţie clară de a dezbina şi de a conduce”.

„Deja nu mai e un secret, Gabriela Firea îl va bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap”, a mai spus Ciolacu.

Nicuşor Dan, despre un nou mandat și posibila candidatură a Gabrielei Firea

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a reiterat joi că îşi doreşte un nou mandat, argumentând că a scos Primăria Capitalei din falimentul în care o adusese Gabriela Firea.

„Deocamdată mai sunt doi ani şi două luni şi vreau să petrec fiecare dintre aceste zile pentru a rezolva problemele mari pe care oraşul acesta le are. Şi, da, îmi doresc, desigur, să mai am un mandat, mai ales pentru faptul că în administraţia publică proiectele durează.

Adică începi un proiect azi şi îl termini peste trei ani, pentru că trebuie să faci achiziţie, prefezabilitate, achiziţie, fezabilitate, achiziţie, proiectare şi execuţie. Dacă se întâmplă să ai şi o gaură de trei miliarde la început de mandat, termenele acestea se decalează.

Da, îmi doresc, dar cel mai important lucru este să rezolvăm în doi ani şi două luni cât mai multe din problemele mari pe care bucureştenii le au”, a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ce priveşte o eventuală candidatură din partea Gabrielei Firea, edilul general a opinat că aceasta a avut o activitate „catastrofală” din punct de vedere administrativ.

„Aici este o chestiune electorală, o chestiune politică în interiorul partidului. Sunt lucruri care pe mine nu mă privesc. Ca activitate administrativă, a fost un primar catastrofal”, a spus el.