Ludovic Orban a anunțat înființarea unei noi forțe politice. Este lovitura momentului pentru liberali. Potrivit acestuia, în formarea noului partid politic sunt implicați atât liberali, cât și alți parlamentari din afara PNL.

Ludovic Orban vorbeşte despre o obligaţie morală şi democratică

Totodată, Orban a explicat că a luat decizia de a forma noul partid, în contextul în care este o obligație ”democratică”, dar și una ”morală” ca cetățenii români să care au acordat votul PNL-ului să primească ceea ce și-au dorit.

El a mai adăugat că își dorește să le respecte încrederea oamenilor, dar și speranțele pe care aceștia și le-au pus în liberali. În ceea ce privește numele noului partid politic, Orban anunță că aceasta se va numi Forța Dreptei, același nume al moțiunii de cenzură prezentat în fața congresului PNL.

„Toți parlamentarii, împreună cu mulți colegi ai noștri din țară, atât din interiorul PNL, cât și din afara PNL, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligație democratică și mai ales una morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi la alegerile parlamentare (…). Numele pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL“, a precizat Ludovic Orban.

Totodată, el a subliniat faptul că liberalii care au părăsit PNL-ul nu au părăsit partidul, ci conducerea PNL i-a părăsit pe oameni. Orban susține că ce s-a întâmplat a fost o ”gravă trădare” față de oamenii care au crezut în PNL.

„Noi nu am părăsit PNL”

„Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul și care și-au pus speranțele în PNL. Ei au săvârșit o gravă trădare față de acești oameni care au crezut în PNL, preferând să stea la guvernare în bagajele PSD, preferând să aruncă îi aducă la guvernare din motive pe care nici astăzi nu reușesc să le înțeleg”, a spus Orban.

În același timp, fostul lider PNL nu a ratat ocazia de a lansat un atac dur la adresa noii coaliții de guvernare. Acesta susține că au fost scoși de la naftalină personaje care au ajuns să fie ”profund displăcute” de români, însă acest lucru nu a contat.

Tocmai din acest motiv, Orban anunță un partid politic cinstit, dar și onest, care să respecte cerințele românilor.

„Au fost în stare să voteze un Guvern în care e domnul Grindeanu, cu doamna Firea… Au scos de la naftalină personaje care sunt profund displăcute, mai ales de românii care cred în valorile de centru dreapta. Facem o construcție care presupune în mod cinstit și onest de a face politică”, a spus Ludovic Orban.