Lovitură fără precedent pentru Ludovic Orban. Alina Gorghiu, vicepreşedintele PNL a lansat un val de critici la adresa fostului lider de partid. Aceasta susține că Ludovic Orban a contribuit la pierderea unui „eşantion” din simpatizanţi, ceea ce a dus la o scădere a partidului în sondaje.

Declarațiile acesteia vin în contextul în care, invitată la România Tv, Alina Gorghiu a comentat rezultatele sondajului Avangarde care creditează PNL cu 17% în preferinţele alegătorilor. În acest context, Gorghiu este de părere că războiul purtat de Ludovic Orban împotriva lui Florin Cîţu este una dintre cauzele care a contribuit la această scădere.

Ea a mai menționat că doar în patru luni, liberalii au înregistrat o scădere fără precendet în sondaje datorită lui Orban.

„Conflictul din interiorul partidului, fostul lider, Ludovic Orban, a contribuit din plin patru luni de zile la pierderea unui eşantion din simpatizanţii PNL, pentru că, în loc să atace PSD, şi-a făcut o cauză din atacarea PNL şi a preşedintelui partidului”, a precizat Alina Gorghiu, la România TV.

În același timp, un alt subiect abordat de Alina Gorghiu l-a reprezentat discuţiile care au existat în coaliţia de guvernare cu PSD şi UDMR despre revizuirea Constituţiei României, unul dintre subiectele dezbaterilor fiind modificarea atribuţiilor preşedintelui.

Alina Gorghiu, despre modificarea Constituției

Mai exact, aceasta susține că este vorba despre mai multe fenomene care există de 30 de ani și în cazul cărora nu se găsesc soluții. Totodată, Alina Gorghiu a mai adăugat că în anumite țări civilizate precum Austria sau Germania se votează chiar și de la 16 ani, în timp ce în România vârsta a rămas aceași.

„În programul de guvernare, să ştiţi că şi acum e tratează tema, spunându-se că atunci când va veni acest moment de oportunitate pentru schimbarea Constituţiei, vom aborda foarte serios dezbaterea privitoare la revizuirea Constituţiei. Temele sunt multiple şi ofertante; de la traseismul politic, traseismul parlamentarilor care din păcate e un fenomen de 30 de ani căruia nu îi găsim leac, până la o eventuală discuţie despre scăderea vârstei de vot.

Se întâmplă în ţări civilizate ca Austria şi Germania să se poată vota de la 16 ani şi o discuţie foarte serioasă despre limpezirea atribuţiilor atât la nivelul Executivului – preşedinte – Guvern, dar şi o evaluare sau reevaluare”, a mai precizat Alina Gorghiu, vicepreşedinte PNL; la România TV.