Astfel, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv a impozitul pe mijloacele de transport va putea fi plătit până la data de 30 iunie a anunțat ministrul. Florin Cîțu a menționat că aceste modificări vor fi reglementate prin OUG la prima ședință de Guvern.

Nu în ultimul rând, Cîțu a amintit faptul că cei care plătesc integral, până la 30 iunie 2020 aceste impozite, beneficiază de bonificaţie.

„Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificaţia stabilită de Consiliul Local”, a anunţat, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Primarul Capitalei a solicitat de asemenea prelungirea termenului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat Ministerului Finanţelor să prelungească termenul pentru reducerile la plata impozitelor, deoarece, spune ea, miercuri dimineaţa erau cozi foarte mari la ghişeele administraţiilor financiare.

Solicitarea a venit în contextul în care, marţi seară, Gabriela Firea a mai venit cu o veste surprinzătoare. Edilul Capitalei a anunţat că Primăria nu va mai lucra cu publicul până pe 22 martie.

„De mâine dimineață, nu se mai lucrează la Primăria Capitalei. Se va face o dezinfectare, nu mai lucrăm cu publicul până pe 22 martie, deocamdată. Avem ședință de Consiliu General, mâine (miercuri – n.red.), ca să face o rectificare bugetară, de 7 milioane de lei, pentru că sunt necesari acești bani pentru spitale, pentru achiziția unor aparate, pentru kit-uri. Ședința va fi ținută în altă sală, în altă clădire”, a spus aceasta.