Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, solicită Ministerului Finanţelor să prelungească termenul pentru reducerile la plata impozitelor, deoarece, spune ea, miercuri dimineaţa erau cozi foarte mari la ghişeele administraţiilor financiare.

“Adresez rugămintea către Ministerul de Finanţe să prelungească termenul pentru acele reduceri, scutiri care se dau pentru plata impozitelor, deoarece azi dimineaţă erau cozi foarte mari la ghişeele administraţiilor financiare şi vă daţi seama ce sursă de răspândire a virusului stând la cozi la Administraţia Financiară.

Pe cât posibil nu trebuie doar să ne spălăm pe mâini, să ne dăm cu dezinfectant, să închidem şcolile, să reducem activitatea, ci şi să evităm aglomeraţia şi nu doar aglomeraţia din mall-uri, ci şi aglomeraţia, de exemplu, de la Administraţia Financiară”, a spus Firea, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres.

Primăria Capitalei nu mai lucrează cu publicul

Marţi seară, Gabriela Firea a mai venit cu o veste surprinzătoare. Edilul Capitalei a anunţat că Primăria nu va mai lucra cu publicul până pe 22 martie.

„De mâine dimineață, nu se mai lucrează la Primăria Capitalei. Se va face o dezinfectare, nu mai lucrăm cu publicul până pe 22 martie, deocamdată. Avem ședință de Consiliu General, mâine (miercuri – n.red.), ca să face o rectificare bugetară, de 7 milioane de lei, pentru că sunt necesari acești bani pentru spitale, pentru achiziția unor aparate, pentru kit-uri. Ședința va fi ținută în altă sală, în altă clădire”, a spus aceasta.

Anunţul primarului general survine după confirmarea unui caz de coronavirus în instituţie. Este vorba de o angajată de la Serviciul Resurse Umane, care este însărcinată în 7 luni. Femeia este nora pacientului în vârstă de 60 de ani depistat bolnav în timp ce era internat la spitalul MAI.