Cîțu, amenințat cu o plângere penală. Ce acuzații i se aduc prim ministrului

Concret, liderul PSD Iași, Maricel Pop, a declarat că va depune o plângere penală pe numele premierului dacă banii nu vor fi alocaţi transparent la rectificarea bugetară şi vor fi utilizaţi pentru bătălia din interiorul PNL.

Mai mult decât atât, acesta spune, într-un comunciat de presă, că lupta pentru putere din PNL sfidează limita bunului simţ şi că demiterea ministrului de Finanţe, un apropiat al lui Orban, nu a fost întâmplătoare.

”Dezvoltarea comunităţilor locale devine monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Din păcate, cei doi candidaţi pentru şefia PNL, Cîţu şi Orban folosesc toate pârghiile administrative pentru rezolvarea unei competiţii politice.

Cred că acest lucru trebuie să înceteze imediat. Alocarea discreţionară a resurselor publice reprezintă un abuz de putere grosolan, iar peneliştii sunt deja recidivişti din acest punct de vedere.

Să nu uităm că au inventat o nouă anexă la bugetul de stat pentru a da bani către administraţiile conduse de liberali sau userişti”, precizează liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Banii nu trebuie alocați în funcție de interesele politice

Șeful PDS Iași ccere ca la rectificarea bugetară să se respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile  locale din România, subliniind că în cazul în care banii vor fi alocați în funcție de interesele politice, atunci va depune plângere penală pe numele premierului.

”Dacă, la rectificarea bugetară, banii nu vor fi alocaţi în mod echidistant şi transparent, ci doar pentru obţinerea unor avantaje la congresul PNL voi face plângere penală împotriva premierului Cîţu în care voi solicita autorităţilor abilitate să intervină.

O astfel de acţiune este asimilabilă cu traficul de influenţă pentru a obţine un folos personal necuvenit. Sper ca Orban şi Cîţu să aibă înţelepciunea şi maturitatea de a renunţa la aceste tertipuri ipocrite.

Lupta politică nu are ce căuta atunci când vorbim despre alocările financiare pentru comunităţile locale”, a adăugat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Sursa foto: Faceboook