Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, lansează noi acuzaţii la adresa social-democraţilor. Liberalul spune că, în acest an, România are de achitat aproape 50 de miliarde de lei, reprezentând datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creştere.

Cîţu spune că, în doar câteva zile, va trebui să plătim aproape 10 miliarde de lei în contul unui împrumut făcut în august 2017 de către Dragnea şi Ciolacu, deşi “nu era nicio criză economică”. “Dacă PSD nu ar fi cheltuit aceşti bani pentru partid şi nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate”, scrie ministrul de Finanţe într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

“Aşa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naţionale şi pentru asta vor răspunde toţi”, ameninţă Florin Cîţu.

Mesajul integral al ministrului de Finanţe

Marcel Ciolacu, veți plăti TOȚI pentru distrugerea economiei!

PSD a distrus economia României.  În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de MILIARDE lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globala avea creștere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de MILIARDE LEI doar în 2020.

Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criza economică. Din contră.  Economia globală o ducea foarte bine.  În loc să reducă cheltuielile PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile.

Daca PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creștere economică.

Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget  în buzunarele proprii. Până și Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creștere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România.

Din puntcul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor raspunde toți.

#RomaniaFaraPSD

Ce l-a înfuriat pe Florin Cîţu?

Reacţia ministrului de Finanţe a venit în urma unei postări a PSD potrivit căreia ministrul Cîţu este “un şarlatan” care a împrumutat 85 de miliarde de lei în 11 luni, iar “viitorul este amanetat”.

“Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutați de Cîțu în 11 luni. Cîțu este un șarlatan! Ministerul Finanțelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB.

Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîțu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020! Datoria guvernamentală a depășit 450 de miliarde de lei! Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, față de plus 79 miliarde lei în 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani!

Viitorul este amanetat. Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generații de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîțu și guvernarea PNL. Unde sunt banii?”

Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea