Cioloş a răspuns mai multor comentarii de pe pagina sa de Facebook, inclusiv unei persoane care îl întreba dacă este în concediu de odihnă de la UE şi îi reproşa că nu are ”sânge în instalaţie” ca Viktor Orban, precum şi că face sluj în faţa europenilor. Acesta mai vorbea şi despre vânzarea Portului Constanţa.
 
”Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, şi nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziţia de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene mi-am dat demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Şi fiţi convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles. Nu am făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui. Dar obiectivele unei ţări se ating şi prin diplomaţie, nu doar prin declaraţii populiste şi sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiţi «sânge în instalaţie» atunci într-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în… instalaţie”, i-a răspuns Dacian Cioloş.
 
Premierul a răspuns şi altor comentarii care făceau referire la vânzarea Portului Constanţa olandezilor.
 
El a arătat că ”problema Portului Constanţa este că are un potenţial enorm de care unii şi-au cam bătut joc până acum”.
 
”De noi înşine trebuie să ne temem, şi nu de olandezi sau de alţii”, a adăugat Cioloş.

În ceea ce priveşte contribuţia financiară a României la UE, premierul a explicat că aceasta este mult mai mică decât beneficiile.

”Şi oare cine e de vină că unii dintre ai noştri fură din fondurile UE sau chiar din bugetul naţional? Străinii? Nu cred că ar mai trebui să aşteptăm explozia mămăligii, pentru că orice explozie e un şoc şi nu o construcţie”, a continuat el, referindu-se la afirmaţia aceleiaşi persoane că ”oamenii rezistă cât rezistă, dar la un moment dat explodează şi mămăliga românească”.

Dacian Cioloş a subliniat din nou că el nu stă cu capul plecat.

 

SURSA: NEWS.RO