Într-o postare pe facebook, Marcel Ciolacu cere insistent Guvernului să dea în regim de urgență toate avizele necesare astfel încât cel mai mare spital mobil din România pentru tratarea pacienților COVID-19 să poată primi bolnavi.

În același timp, acesta a lansat o serie de acuzații extrem de dure la adreas liberalilor, potrivit cărora liberalii nu au nicio preocupare privind sănătatea românilor și ”doar dau din gură”

„Noi cu sănătatea oamenilor, liberalii cu tunurile până la capăt! Astăzi, la Iași, președintele Consiliului Județean Maricel Popa a predat la cheie cel mai mare Spital mobil COVID-19 din țară! O #investiție de peste 13 milioane de euro, cu o capacitate de 250 de paturi, din care peste 100 de paturi la terapie intensivă !

Somez guvernul să nu mai pună bețe-n roate și să dea în regim de #urgență toate #avizele necesare pentru ca acest spital să primească pacienți ! Ieșenii au nevoie de spital, nu de războaie politice inutile ! În paralel, la Bacău, peneliștii au dat un tun de 3 milioane de euro pe un cort umplut cu aer, pe care l-au denumit mincinos ”spital”.

Acum vor să îl vândă pe bucăți pe internet ! Aceasta este diferența între cei care au cu adevărat grijă de sănătatea oamenilor și cei care doar dau din gură, dar – pe ascuns – profită cu nerușinare de această pandemie pentru a fura cu 10 mâini ! Aveți grijă cu cine votați pe 27 septembrie !”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Singurul spital ROL 3 din România

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost predat spre folosinţă, luni, Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, aici urmând să fie internate persoane cu COVID-19.

Preşedintele ADI EURONEST, Alina Popa, a declarat presei că acesta este cel mai mare spital mobil şi totodată unicul spital ROL 3 din ţară. De asemenea, este o una dintre puţinele unităţi medicale din ţară cu presiune negativă.

„Spitalul de la Iaşi este singurul spitale ROL 3 din România şi Sud Estul Europei. Este de asemenea singurul spital care dispune pentru toate cele 256 de paturi din dotare de sistem de presiune negativă, care reduce practic aproape de zero riscul contractării de infecţii bacteriene sau de altă natură. Din cele 256 de paturi, 103 sunt pentru terapie şi trei paturi de terapie pentru blocul operator.

Acestea sunt dotate cu ventilatoare, injectomate, şi absolut tot ce presupune un pat de terapie intensivă. Acest spital mobil are sală de operaţie, sală de naşteri, sală de sterilizare, farmacie, depozite, policlinică, laboratoare pentru mai multe tipuri de analize, inclusiv PCR, radiologie dotată cu un computer tomograf fix şi un aparat de radiologie mobil care se poate deplasa inclusiv în zonele de terapie intensivă. Practic, spitalul dispune de toate dotările pentru a funcţiona de sine stătător aici sau în altă locaţie”, a declarat Alina Popa, preşedintele ADI EURONEST.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei