Toţi candidaţii PSD sunt pregătiţi şi determinaţi să pună stop „jafului penelist” pe 27 septembrie, la alegerile locale, şi să îi dea o lecţie – ‘pe care s-o ţină minte’ – lui Ludovic Orban, a declarat, luni, preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

„PSD îi va da o lecţie lui Orban pe care s-o ţină minte în aceste alegeri! Toţi candidaţii PSD sunt pregătiţi şi determinaţi să pună stop jafului penelist pe 27 septembrie! Mă aşteptam însă ca premierul Orban să spună că aceste alegeri sunt dificile din cauza condiţiilor speciale în care se desfăşoară. Pentru că, înainte de toate, sunt necesare o serie de măsuri coerente pentru ca populaţia să vină în siguranţă la vot. Nu că sunt dificile pentru că îi este frică de forţa PSD”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că Guvernul PNL „a dat-o deja în bară” cu deschiderea şcolilor, iar toate datele arată că „va fi un mare fiasco”. „Incompetenţii din Guvern trebuie să iasă din logica de campanie în care au fost timp de 10 luni de zile şi să ia măsuri clare atât pentru desfăşurarea activităţilor şcolare, cât şi pentru organizarea corectă şi în siguranţă a alegerilor”, a menţionat el.

Ciolacu, atac la PNL în campanie

Într-o conferinţă de presă la Botoşani, Marcel Ciolacu a fost întrebat și de ce PSD, aflat de aproape un an în opoziţie, nu reuşeşte să crească în preferinţele electoratului. Acesta a evitat însă să răspundă la această întrebare și să explice de ce social-democrații nu reușesc să capitalizeze această situaţie.

„Cred că am avut discuţii foarte multe de ceea ce a fost, ne interesează din acest moment ceea ce va fi, ne uităm cu toţii spre viitor, avem o nouă echipă a PSD şi un program de reconstrucţie a partidului”, a răspuns preşedintele PSD.

Acesta a adăugat că „PSD, şi după aceste alegeri, va fi cel mai pare partid din România şi va avea cei mai mulţi aleşi locali”. Președintele PSD a vorbit și despre rezultatul moțiunii de cenzură. Acesta consideră că după şedinţa în care nu s-a întrunit cvorum pentru a fi votată moţiunea în Parlament, „s-au limpezit apele”

„În acest moment s-au limpezit apele. Nu mai există gri în Parlament, există alb şi negru. Cei care au fost prezenţi să voteze moţiunea de cenzură şi cei care nu.(…) În acest moment PNL are o majoritate în Parlament susţinută de către USR, PMP şi UDMR. Le urez succes la putere”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, însoţit de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, dar şi de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, au vizitat, sâmbătă după-amiază, şcoala din localitatea Şendriceni, reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Ulterior, liderii social-democraţi au avut o întâlnire la Dorohoi cu primarii PSD din Botoşani şi cu conducerea organizaţiei judeţene a partidului. De asemenea, aceştia au participat la lansare pachetului social pentru stimularea natalităţii pentru municipiul şi judeţul Botoşani, care a avut loc în parcul Primăriei municipiului Botoşani.