Într-o postare pe facebook, președintele interimar al Senatului României, Robert Cazanciuc, face un sondaj cu privire la desfășurarea noului an școlar.  Acesta le cere părinților să își întrebe copiii cum preferă să fie reluate cursurile: online sau cu prezența fizică la școală.

„Școală în clasă sau de acasă?

Am rugămintea să vă întrebați copiii cum cred ei că ar fi potrivit să înceapă școala: în clasă, sau de acasă – online – și să îmi scrieți aici concluzia dialogului dumneavoastră și argumentele de la baza ei!

Sunt convins că generațiile de elevi de astăzi își cunosc foarte bine mediul și au o opinie care ar trebui luată în calcul la configurarea unei decizii”, scrie Cazanciuc.

Și eu sunt îngrijorat

Totodată, acesta a subliniat faptul că și el este părinte și are îngrijorări mari cu privire la începerea noului școlar. De asemenea, Robert Cazanciuc susține că prin acest sondaj, opiniile exprimate putea contribui într-o oarecare măsură la asumarea unor reglementări privind începerea cursurilor din 14 septembrie.

Sunt părinte ca și dumneavoastră și sunt îngrijorat cu privire la condițiile în care va începe școala anul acesta. Am constatat, în grupurile de WhatsApp în care sunt, că părinții sunt pur și simplu îngroziți de lipsa de soluții și de riscul ca incompetența să amaneteze viitorul copiilor noștri.

Pepsiglasul și trăznăile ministeriale au speriat milioane de români care sperau ca, la finalul celor 7 luni de experimente educaționale, să avem soluții pentru un proces de învățământ desfășurat în condiții de siguranță sanitară și competență educațională.

Opiniile exprimate vor contribui la asumarea de către decidenții țării a unor reglementări prin care școala să nu sperie, ci să își îndeplinească menirea.

Haideți sa nu lăsăm lipsa de dialog și aroganța „responsabililor” din România educată să ne împiedice să găsim cele mai potrivite soluții!”, a mai scris Robert Cazanciuc pe Facebook.