El a argumentat că Ludovic Orban nu are prerogative în privinţa alegerilor locale, Guvernul fiind cel care trebuie să dea o HG pe această temă, potrivit agerpres.ro

Afirmația lui Ciolacu

„Am decis că nu. Pentru că n-are prerogative domnul prim ministru să mă invite. Este treaba Guvernului să dea HG cu data alegerilor. Noi avem alte priorităţi. (…) Nu a discutat nimeni de amânarea localelor. Nu s-a discutat aşa ceva”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Premierul interimar, Ludovic Orban, urmează să aibă, marţi, la Palatul Victoria, consultări cu liderii partidelor parlamentare pe tema stabilirii datei alegerilor locale.

Atac la adresa președintelui interimar

„Empatia de a doua zi a domnilor Zetea și Ciolacu

Ăștia vă reprezintă, parlamentari pesediști? Ciolacu, Tudose, Zetea? Atunci, încoronați-i mari șefi peste voi. Și faceți ce vă zice Înțeleptul de la Buzău, zis și Gânditorul Ciolacu: asigurați-i cvorumul dorit lui Werner pentru pohta ce-a pohtit…

Cât despre Pintea, Ciolacu și Zetea au zis și ei ceva la 24 de ore după… Că, deh, era aiurea să nu zică nimic după ce până și unii peneliști ziseseră… Oricum, dincolo de empatia de a doua zi, generată de consultanță și de marketingul politic, rămâne mizeria suspendării colegei Pintea, dictată de Zetea și Ciolacu!”, a scris Liviu Pleşoianu pe Facebook.