Marcel Ciolacu a vorbit despre situația politică din România. El susține că PSD-ul va merge la Cotroceni cu o propunere de premier. Întrebat dacă PSD-ul ar dori portofoliile Sănătate şi Energie, liderul PSD a precizat că nu vrea să aibă o discuţie despre ministere.

Totodată, Ciolacu a mai adăugat că a aruncat o privire în programul de guvernare PNL prezentat de Nicolae Ciucă, iar conform documentului sunt introduse noi taxe pe care PSD-ul își dorește să le elimine.

„M-aţi întrebat deja de trei ori azi dimineaţă şi v-am spus că PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. Sunt în domeniul sănătăţii, în momentul acesta, avem pe energie şi din programul de guvernare prezentat de domnul Ciucă, nu ştiu dacă a fost schimbat programul lor de guvernare, erau introduse noi taxe, şi vedem cum scoatem acest lucru”, a explicat joi Marcel Ciolacu.

PNL-ul se întoarce la ”hoție și bani publici pentru baroni”

Deputata USR Monica Berescu a comentat și ea situația de pe scena politică. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta a afirmat că este necesară refacerea coaliţiei de guvernare un un nou premier. Pe de altă parte, în cazul în care PNL va alege să nu intre din nou în coaliţie cu USR şi UDMR, atunci înseamnă că se va reîntoarce la PSD şi anume „la hoţie şi bani publici pentru baronii locali”.

Totodată, ea a mai adăugat că cea mai rapidă variantă reprezintă refacerea coaliției, pe structura guvernului care a fost investit în luna decembrie 2020, însă decizia finală aparțile liberalilor.

„USR vrea refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR cu un nou prim-ministru pentru că România nu mai are timp de pierdut cu criza politică. Avem sute de oameni care mor zilnic de COVID. Preţurile la gaze şi curent s-au dublat faţă de anul trecut. Avem nevoie rapid de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament. Şi cea mai rapidă variantă este refacerea coaliţiei, pe structura guvernului învestit în decembrie 2020.

Este cea mai rapidă variantă pentru a avea un guvern majoritar şi a ieşi din criză. Acum PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR şi să continue pe drumul reformelor sau să se întoarcă la PSD, adică la hoţie şi bani publici pentru baronii locali”, a scris Monica Berescu, joi pe Facebook.

Deputata a mai subliniat faptul că au existat oportunități pentru rezolvarea crizei, însă Klaus Iohannis nu le-a luat în seamă.

„Preşedintele Iohannis şi PNL au avut până acum două momente în care puteau să rezolve această criză: la desemnarea lui Dacian Cioloş şi la desemnarea lui Nicolae Ciucă. De fiecare dată au ales să blocheze refacerea coaliţiei şi să prelungească criza. Crearea unei majorităţi toxice, anti-reformiste va fi responsabilitatea lui Iohannis”, a mai adăugat aceasta.

Amintim faptul că liberalii vor avea joi o întâlnire cu social-democraţii. Deși Marcel Ciolacu a precizat că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni, PNL anunță că nu va renunţa la funcţia de premier în discuţiile cu PSD.