„Sunt două chestiuni, într-adevăr. Şi o concluzie! Prima. Premierul este desemnat să guverneze, nu să pice. Acesta este spiritul Constituţiei. A doua. Atunci când refuzi o propunere responsabilă, un premier capabil să formeze o majoritate pentru învestire, înseamnă că eşti sigur că ai voturile necesare şi pentru pasul doi. Vrei să guvernezi, îţi votezi guvernul! Vrei să te faci de râs şi să nu-ţi votezi propriul guvern? Treaba ta! Dar nu acuza PSD că nu face majoritate în locul tău pentru a-ţi pica guvernul tău! Deci cine este responsabil pentru declanşarea crizei şi aruncarea României în instabilitate politică şi economică, domnule Iohannis?!”, a transmis Ciolacu pe Facebook.

Votul de învestitură

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că poziția PSD, care a anunțat că nu va participa la votul de învestitură al noului Guvern, este „cel puțin ciudată”. „În Parlament se lucrează prin prezență, nu prin absență”, a spus șeful statului.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00. PSD a anunțat că parlamentarii social-democrați nu vor participa la vot.