Marcel Ciolacu consideră că a existat o problemă care a dus la demisia lui Lucian Heiuş

„Dacă prim-ministrul a luat această decizie, înseamnă că a existat o problemă”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament dacă e de părere că a existat o problemă privind încasările la buget în contextul demisiei şefului ANAF Lucian Heiuş.

Şeful Agenţie Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Lucian Heiuş a demisionat din funcţie, la un an de la numire, iar postul său urmează să revină unui reprezentant al PSD.

„Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare a ANAF şi proiectele începute acum şi sper ca viitorul preşedinte să continue proiectele de digitalizare ale instituţiei”, a afirmat Heiuş care a subliniat şi că, în mandatul său, ANAF „a deschis căi de acţiune către zone de evaziune care n-au mai fost abordate până acum”.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că l-a demis pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

Şeful Guvernului a mai spus că este nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni.

Ce mesaj are Marcel Ciolacu pentru cei care cer demisia ministrului de Finanţe?

Din cauza deficitului bugetar de 27,35 de miliarde de lei, înregistrat după primele patru luni ale anului, mulți își doresc ca Adrian Câciu să demisioneze.

„Multă sănătate”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament ce le transmite liberalilor care cer demisia lui Adrian Câciu pentru gaura din buget.

Deputata PNL Maria Gabriela Horga a afirmat, marţi, că ministrul Finanţelor Adrian Câciu este responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de miliarde de lei, înregistrat după primele patru luni ale anului şi că era normal ca el să plece de la şefia ministerului.

Totodată, deputatul PNL Bogdan Huţucă, preşedinte al Comisiei pentru buget al Camerei, a transmis un mesaj după demisia lui Lucian Heiuş de la ANAF şi apreciază că, la începutul anului, ministrul de Finanţe de la PSD Adrian Câciu, „a supraestimat grav veniturile statului şi a subestimat grav cheltuielile”.

„Responsabilitatea aparţine 100% ministrului de Finanţe şi nu echipei de la ANAF”, a spus liberalul care a adăugat că unii social-democraţi încearcă să-l protejeze pe Câciu, din calcule politicianiste.