Guvernul nu a făcut nimic pentru relansarea economică, acuză Marcel Ciolacu, care adaugă că liberalii au sacrificat domenii-cheie pentru a susține industria păcănelelor.

„Nimic pentru relansarea economiei, totul pentru păcănele! Aşa arată adevărata viziune liberală despre guvernare: nu contează interesul ţării, ci afacerile lor! N-au fost de acord cu deschiderea spitalelor pentru bolnavi! Sau a bisericilor! N-au fost de acord ca hotelurile să-şi poată redeschide o parte a restaurantelor pentru turiştii cazaţi! Dar au redeschis săli de jocuri şi cazinouri! PNL a sacrificat domenii-cheie din economie ca să susţină industria păcănelelor. Că doar de aceea şi-a luat Orban consilier din zona afacerilor cu pariuri”, a scris liderul interimar al PSD pe Facebook.

Ciolacu adaugă că liberalii au încercat să vândă rapid companiile profitabile de stat și doar datorită social-democraților s-a reușit blocarea tunului dorit de Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Au vrut să vândă rapid cele mai profitabile companii de stat, Hidroelectrica, Romgaz sau CEC, dar PSD a reuşit să blocheze prin lege tunul dorit de Cîţu. Cum să laşi un iresponsabil să dea clienţilor politici – pe tavă! – firme cu un profit cumulat de aproape 1 miliard de dolari în 2018? Nu era doar împotriva interesului economic naţional, ci şi contrar curentului european.

Germania a blocat prin lege orice preluare externă, iar Franţa a obţinut acordul Uniunii Europene pentru a naţionaliza la nevoie corporaţii strategice. I-am oprit pe cartoforii Orban şi Cîţu să joace la poker profitul ţării. Oricum PNL s-a îndestulat în pandemie cât pentru zece vieţi! Ajunge!”, a mai spus Marcel Ciolacu.