Marcel Ciolacu susține că PSD-ul nu a decis încă dacă va merge la Cotroceni, deși corect ar fi să meargă. Pe de altă parte, el s-a arătat extrem de deranjat de atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care și în plină criză politică a decis să invite PSD-ul al doilea la negocieri, chiar dacă este cel mai mare partid.

„Nu e luata inca decizia (daca PSD merge la Cotroceni). Din punctul meu de vedere, corect ar fi sa mergem la consultari. Sa vedem si parerea colegilor, o sa luam o decizie in Consiliu Politic National (…) Ma deranjeaza ca nu depasim arogantele, cinismul.

Nu realizam in ce situatie este Romania si nu reusim la nivel de Presedinte sa sa depasim aceste mici incercari de intimidare sau sa venim cu lucruri deja cumva gandite ‘Invitam PSD al doilea, cu toate ca e cel mai mare partid, poate asa nu vin, sa am motiv sa spun ca uite, PSD, nu e responsabil’.

Cred ca ar trebui sa fim mai responsabili, mai putini aroganti, si sa gasim o solutie, nu arogante sa chemam PNL primul si al doilea PSD”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu ar putea deveni premier?

Totodată, Ciolacu a fost întrebat la Europa FM ce va face dacă președintele îl va numi premier. În acest context, liderul PSD susține că acest lucru ar fi imposibil în contextul în care nu există o majoritate.

„În acest moment PSD nu are o majoritate. Nu are rost sa imi incredintati chiar teatral, acest mandat, pentru ca nu exista o majoritate”, a spus acesta.

În ceea ce privește funcționarea unui Guvern minoritar cu sprijinul PSD, Ciolacu susține că acest lucru este ”o tâmpenie”, iar colegii săi nu ar fi de acord.

„Eu vă spun, chiar dacă mi-aş dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tâmpenie pentru România, am văzut cât de eficient a fost Guvernul Cîțu și am văzut unde ne aflăm acum pandemic, economic, să nu mai vorbim de criza socială”, a zis Ciolacu.

Liderul PSD a mai menționat că un guvern minoritar ar fi o mare greșeală pentru întreaga Românie.

„Este exclus ca PSD în acest moment să vină cu o alternativă pentru România cu un Guvern minoritar. Ar fi o greşeală pentru România să accepte un Guvern minoritar”, a adăugat el.