Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri că PNL, PSD și UDMR vor merge cu o propunere comună de prim-ministru la consultările cu președintele Klaus Iohannis și că speră că noul Guvern va primi votul Parlamentului săptămâna viitoare.

Florin Cîțu a precizat că viitorul Guvern va avea două noi ministere, unul pe antreprenoriat și mediul de afaceri şi unul pe social.

Liderul PNL a precizat miercuri seară, după negocierile de la sediul partidului, că la consultările de la Cotroceni cu șeful statului toate cele trei partide vor merge cu o propunere comună de premier.

„Vom găsi o soluție între noi, după aceea o să mergem să o prezentăm domnului președinte. Da, mergem împreună la consultări și președintele României o să aibă respectiva soluție pe masă”, a spus Florin Cîțu.

Vor apărea două noi ministere

De asemenea, Florin Cîțu a spus că sunt discutate mai multe variante care privesc structura viitorului Guvern, dar ce s-a conturat până acum este înființarea a două noi ministere.

„Sunt mai multe variante. Știm doar în acest moment că vor mai fi două ministere. Noi vrem să mai fie un minister care să se ocupe clar de mediul de afaceri, antreprenoriat. Cred că va fi și un minister care să se ocupe și de partea socială, vedem cum și ce atribuții vor avea aceste ministere”, a arătat el.

Liderul PNL a precizat că nu s-a discutat momentan împărțirea acestor noi ministere. Până duminică Cîțu speră să se finalizeze negocierile, atât în privința  premierului cât și a împărțirii ministerelor. În opinia sa direcția actuală a negocierilor e bună.

„Foarte bune. Este normal să fie discuții, puțin contradictorii, la început, pentru că venim din poziții diferite, ideologii diferite, dar cred că o să găsim concluzia finală pentru a avea o guvernare pentru români, pentru că despre asta este vorba. O guvernare pentru români și tot ceea ce le spun eu colegilor, de fiecare dată, nu trebuie să ne gândim la soluții pentru mâine-poimâine, trebuie să fie soluții fiabile și pentru următorii 4 ani sau 10 ani.”, a spus Florin Cîțu.