Liderii PNL au avut mai multe discuții aprinse după ce s-a anunțat faptul că se va vota excluderea lui Ludovic Orban din partid. Florin Roman l-a acuzat pe Ludovic Orban de faptul că a pus în fruntea unor instituții de stat oameni foarte apropiați, mai exact soțiile unor demnitari și nu numai, transmite Antena 3.

S-au luat însă și decizii foarte importante cu privire la viitorul executiv. Una dintre ele: PNL să fie formațiunea politică care propune premierul și nu Partidul Social Democrat. Nici varianta premierului prin rotație nu este agreată de liberali. Liderul de partid ar trebui să fie varianta pe care liberalii să o înainteze ca propunere de premier, mai spun cei de la PNL. Acest fapt este foarte puțin probabil deoarece președintele Klaus Iohannis nu îl mai dorește pe Florin Cîțu în fruntea guvernului.

Au început negocierile! Discuții aprinse între partide

Au început negocierile pentru formarea guvernului PNL PSD UDMR. Florin Cîţu ar fi insistat şi la discuţiile de azi să fie el premier, afirmă surse Antena 3.

Au început negocierile pentru formarea guvernului PNL PSD UDMR. Dacă PNL vrea să dea premierul, PSD insistă că ar trebui să primeasă 9 ministere, în funcţie de numărul de parlamentari din Legislativ. După împărţirea portofoliilor, cele două partide mari trebuie să cadă la o înţelegere şi pe programele de guvernare care diferă substanţial. PSD vrea majorări, PNL nu prea, iar USR anunţă că trece în opoziţie.

Florin Cîţu ar fi insistat şi la discuţiile de azi să fie el premier. Potrivit unor surse politice, Cîţu a zis de faţă cu ceilalţi că el nu-l vrea pe Nicolae Ciucă pentru că ar pierde partidul!

Dacă nu poate fi el, atunci să fie un premier independent care să nu fie membru al niciunui partid. Florin Cîţu a lăsat să se înţeleagă că ar prefera, mai degrabă, premier de la PSD decât pe Ciucă, arată surse politice.

Kelemen Hunor ar fi spus că e firesc ca premierul să fie preşedintele partidului.

Totodată, Marcel Ciolacu a zis ca în ce priveşte PSD nu există dubiu în privinta premierului şi că PSD are o singură propunere de premier, adică Marcel Ciolacu.