Ultimele victorii din Parlament, care au început cu succesul moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă și au continuat luni cu reușita obținută în ceea ce privește votul de învestitură pentru guvernul Orban îi fac pe liberali să își dorească să nu se oprească aici.

Mai nou, funcția de Președinte al Senatului este luată în colimator de PNL, care ar dori să își înscăuneze un om și în această funcție. Astfel, liberalii se pregătesc să schimbe configurația conducerii Parlamentului României.

Iar Alina Gorghiu va fi noul președinte al Senatului, după victoria de luni din Parlament, când 240 de senatori și deputați au votat pentru învestirea Guvernului Orban, anunță Antena 3 citând surse proprii.

Fostă președintă a PNL, până la dezastrul obținut de partid la ultimele alegeri parlamentare, Alina Gorghiu ar putea ocupa funcția de șef al Senatului chiar din această săptămână, precizează sursa citată.

Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit, luni, de plenul reunit al Parlamentului. Din totalul de 465 de parlamentari, s-au înregistrat 240 voturi, toate în favoarea învestirii.