Cine se bucură de cea mai mare încrede din partea cetățenilor din Republica Moldova? Maia Sandu se află pe primul loc

Președintele Maia Sandu a acumulat un punctaj de 37,8%. Șefa statului este urmată de Igor Dodon – 15,5% și Ilan Șor – 4,3%, potrivit sondajului realizat de iData.

Vladimir Voronin, se bucură de încrederea a doar 3% din cetățenii Republicii Moldova. Pe locul 5 se află Renato Usatîi, care a obținut 2,7%. Acesta l-a devansat pe Ion Ceban, care a înregistrat 2,3%. La coada clasamentului se află Irina Vlah – 1,8, Andrei Năstase – 1,4 și Igor Grosu – 0,4%.

Cercetarea sociologică a fost efectuată de iData, în intervalul 12-24 septembrie, pe un eșantion de 1086 de persoane, cu o marjă de eroare de +- 3%.

Maia Sandu, în război cu corupția din Republica Moldova

Amintim că Maia Sandu a fost invitată în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, difuzată la TV8. În cazul acestei emisiuni președintele Republicii Moldova a precizat că țara pe care pe care o conduce se luptă în continuare cu corupția.

„Noi, ca societate, suntem în continuare în război cu acești corupți mari. Ei au plecat din țară, dar asta nu înseamnă că ei au renunțat la ideea să mai scoată bani din această țară și au noroc de o Procuratură care nu le face nimic. Dimpotrivă unii dintre ei sunt numiți oameni de afaceri”, a spus aceasta.

Întrebată dacă Platon, Plahotniuc și Șor au făcut front comun, aceasta a declarar că doar intuiește că s-ar fi întâmplat astfel, subliniind că Platon își fac griji pentru Plahotniuc pentru că nu mai are bani.

„Noi putem doar să intuim, eu nu cunosc de câte ori ei se întâlnesc și ce convin. E clar că există un anumit front comun. L-am auzit aici povestind pe Platon că Plahotniuc nu mai are bani. De parcă a devenit contabilul lui si acum își face griji că Plahotniuc nu mai are bani. Deci e clar că există o încercare de a se coaliza și de a nu admite ca guvernarea să reușească să-i înlăture definitiv de la aceste scheme de corupție”, a declarat Maia Sandu.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu