Rareș Bogdan a indicat, într-un interviu pentru Libertatea, cine ar putea să-i ia locul lui Klaus Iohannis la alegerile din 2021. Liderul liberal a invocat inclusiv numele Laurei Codruța Kovesi, dar și altor nume-supriză care ar putea intra în cursa pentru Cotroceni.

Din partea stângii, Rareș Bogdan a spus că ar putea candida Vasile Dâncu, sunt Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și, chiar Mircea Geoană.

“Noi având opțiunea Ludovic Orban, Emil Boc, Dacian Cioloș sau un outsider, de ce nu, de tipul Vlad Voiculescu, Cătălin Drulă, Rareș Bogdan sau alte nume.

Rareș Bogdan a dat lista cu nume pentru Cotroceni

Întrebat dacă poate fi luat în calcul numele lui Vlad Voiculescu după criza din coaliție, Rareș Bogdan a fost categoric.

“Poate fi luat în calcul oricine poate primi simpatie. Poate fi luată în calcul inclusiv doamna Kovesi. Deocamdată opțiunile enunțate sunt Ludovic Orban și Dacian Cioloș. Nu cred că vor rămâne singurele”, a spus el.

El nu a exclus nici prezența în alegerile prezidențiale a lui Mircea Geoană.

“Candidatul dreptei nu poate fi decât din partea PNL sau USR-PLUS, cu prima șansă pentru PNL. Dar trebuie să fim foarte atenți, să nu ne trezim în turul doi cu un candidat PSD și un candidat AUR, de tipul Călin Georgescu, pentru că ar fi tragic pentru România”, a punctat Rareș Bogdan.

Care e șansa PNL în fața AUR

Întrebat cum va reuși PNL să contracareze AUR, liberalul a menționat că șansa PNL este să nu iasă din linia unui partid creștin.

“PNL a pierdut peste jumătate de milion de voturi în favoarea AUR. E foarte simplu de recuperat. Nu trebuie să facem altceva, decât să mergem pe politica înaintașilor noștri. E important să nu ne uităm principiile, să nu ne uităm trecutul. (…)  Atât timp cât înțelegem că facem parte din această familie de partide creștine, nu vom avea nicio problemă. (…) Dacă înțelegem să ne întoarcem la acest discurs care ne-a fost câștigător în alegerile europarlamentare, PNL are o șansă uriașă și va contracara indiscutabil AUR, fără discursul radical pe care acest partid îl practică de multe ori. Șansa noastră este să nu ieșim din linia unui partid creștin, a unui partid de dreapta conservator.

Întrebat dacă locul lui Florin Cîțu ar fi în fruntea BNR sau într-o cursă prezidențială, liberalul a răspuns clar.

“E prea devreme să vorbim despre asta. Florin Cîțu este un om care a confirmat, care a urcat mult într-un an de zile, este un om în care avem încredere. Poate ocupa orice poziție, dar nu poți ocupa mai multe poziții în același timp”, a punctat Rareș Bogdan.

Inquam Photos / Alberto Groşescu