Cine i-ar putea lua locul lui Angela Merkel? Este candidatul social-democraților germani

34% dintre germani vor ca politicianul SPD să fie succesorul Angelei Merkel, conform cifrelor obținute în urma celui mai recent sondaj realizat de televiziunea germană ZDF. Simultan, Olaf Scholz ajunge la 35% în ultimul sondaj politic al ARD.

Mai apoi, candidatul CDU, Armin Laschet, a obținut 20% iar Annalena Baerbock a înregistrat un scor de doar 16%, potrivit informațiilor transmise de derwesten.de

Două treimi din germani dau vina pe Laschet

De asemenea, Institutul de cercetare a pieței și de opinie, Forsa, a realizat un sondaj pe 2.509 respondenți, în intervalul 3-9 august 2021, conform informațiilor transmise de n-tv.de

Astfel, două treimi dintre germani dau vina pe Laschet, pentru valorile proaste ale partidelor din Uniune. În acest context, partidele s-ar putea aștepta la următorul rezultat dacă alegerile ar avea loc în acest moment, ci nu pe 26 septembrie: CDU / CSU 23%, Verzi 20%, SPD 19 %, FDP 12%, AfD 10%, Stânga 7%.

Ce va face Angela Merkel după ce nu va mai fi cancelar?

După 16 ani în care a guvernat Germania, cancelarul conservator Angela Merkel a decis să nu mai candideze pentru un al cincilea mandat. Într-o conferință de presă, aceasta a precizat că „fiecare săptămână are provocări”.

„Uitaţi-vă la evenimentele cu care ne confruntăm: cazuri în creştere de coronavirus, inundaţii îngrozitoare. Nu poţi spune că nu sunt probleme ce trebuie rezolvate”, spune aceasta.

Cunoscută pentru abordarea sa sobră, Angela Merkel a spus că se va ocupa de toate solicitările care i se fac atâta timp cât este în funcție, notează Reuters.

Cu toate că este pregătită să predea ștafeta altei persoane, aceasta spune că nu s-a gândit prea mult la ceea ce va face după ce nu va mai fi cancelar.

„Este prea puţin timp şi spaţiu să mă gândesc la perioada de după”, a spus ea, întrebată ce planuri are.

Sursa foto: Dreamstime