Angela Merkel, pregătită să iasă din scenă. Ce va face după ce nu va mai fi cancelarul Germaniei

După 16 ani în care a guvernat Germania, cancelarul conservator Angela Merkel a decis să nu mai candideze pentru un al cincilea mandat. Într-o conferință de presă, aceasta a precizat că ”fiecare săptămână are provocări”.

”Uitaţi-vă la evenimentele cu care ne confruntăm: cazuri în creştere de coronavirus, inundaţii îngrozitoare. Nu poţi spune că nu sunt probleme ce trebuie rezolvate.”, spune aceasta.

Cunoscută pentru abordarea sa sobră, Angela Merkel a spus că se va ocupa de toate solicitările care i se fac atâta timp cât este în funcție, notează Reuters.

Ce va face după ce nu va mai fi cancelar

Cu toate că este pregătită să predea ștafeta altei persoane, aceasta spune că nu s-a gândit prea mult la ceea ce va face după ce nu va mai fi cancelar.

”Este prea puţin timp şi spaţiu să mă gândesc la perioada de după”, a spus ea, întrebată ce planuri are.

Recent, Angela Merkel s-a aflat într0un turneu de adio, cu vizite în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie. În cadrul unei conferințe de presă, aceasta a făcut aluzie că ar putea să se ocupe de protecția mediului, unul dintre planurile Uniunii Europene.

Angela Merkel a fost luată prin surprindere când a fost întrebată unde se va afla în noaptea alegerilor, răspunzând doar că nu s-a gândit, dar va fi în contact cu partidul său.

Ea nu a trădat nicio emoţie în privinţa apropiatei plecări, remarcând doar: ”De obicei observi ce îţi lipseşte doar după ce nu-l mai ai”.

Sursă foto: Dreamstime