La o lună şi două săptămâni de la momentul în care a anunţat oficial despărţirea de Adidas, jucătoarea româncă de tenis a confirmat că a ajuns la o înţelegere cu Nike, gigantul american ale cărui haine le îmbracă de mai multe zile.

Simona a postat o fotografie, în care este îmbrăcată în haine Nike, alături de motto-ul companiei americane (Just do it =”Doar fă-o”) şi de mesajul „Tocmai am făcut-o”, confirmând informaţia oferită de ProSport încă de acum o lună.

Contractul pe care Halep l-a semnat cu Nike e mai avantajos din punct de vedere financiar, decât cel cu Adidas, urmând ca ea să primească, în fiecare dintre cei patru ani de contract, o sumă care se învârte în jurul a două milioane de dolari, potrivit Mediafax.. De la Adidas, Simona primea aproximativ un milion de euro pe sezon.

Halep intră astfel în clubul din care mai fac parte Serena Williams, Maria Şarapova, Rafael Nadal, Roger Federer sau Juan Martin del Potro.

În 1972, Ilie Năstase a devenit primul sportiv al lumii luat sub umbrela Nike. La primul turneu din acest an, Simona a evoluat la Shenzhen cu echipament Adidas dar cu logo insesizabil. Abia la finala de dublu, eleva lui Darren Cahill a purtat din cauza temperaturii scăzute o bluză pe care se identifica logoul concernului german.

În 2017, Halep şi-a îndeplinit visul de a fi numărul 1 mondial în clasamentul jucătoarelor de tenis, după mai mulţi ani în care a pierdut la mustaţă titulatura supremă.

Simona Halep a fost inclusă şi în Top 300 Cei mai bogaţi români, scris de revista Capital, cu o avere estimată de 20-22 de milioane de euro. Pentru performanţele jucătoarei de tenis din ultimul an, Halep s-a clasat pe primul loc în topul femeilor de succes din România.

La doar 26 de ani, Simona are 15 turnee WTA câştigate şi peste 20 milioane de dolari obţinuţi din premii. Dintre toate sportivele din circuitul mondial al tenisului, Simona Halep a rezistat cel mai mult în Top 10 mondial.