Unele orașe au întâmpinat atât de multe probleme cu turiștii încât au introdus limite maxime privind numărul de persoane care pot vizita orașul pe zi. Locuitorii din alte orașe au avut chiar și proteste împotriva turismului în orașele lor.

Acestea sunt 5 locuri ruinate de turiști:

1.Veneția, Italia

Veneția este deja cunoscută ca fiind scufundată, iar masele de turiști care vizitează orașul în fiecare an cu siguranță nu ajută. Locuitorii s-au plâns de faptul că turismul, inclusiv navele de croazieră, este responsabil pentru creșterea poluării în oraș, iar Comitetul Patrimoniului Mondial UNESCO este preocupat de impactul pe care îl are asupra numeroaselor locuri istorice din Veneția.

2.Dubrovnik, Croația

În mare parte datorită popularității serialului HBO „Game of Thrones”, Dubrovnik, Croația, a înregistrat o creștere semnificativă a turismului în ultimii ani. Orașul, care este adesea văzut în film, a înregistrat o creștere de 10% a turismului în 2015 datorită jocului „Thrones”, potrivit primarului orașului Dubrovnik.

Cu toate acestea, orașul nu a reușit să se ocupe de fluxul de turiști. În august 2017, primarul din Dubrovnik a anunțat planurile de reducere a numărului maxim de turiști permiși în oraș pe zi, de la 8.000 la 4.000 în următorii doi ani.

3.Barcelona, Spania

Locuitorii din Barcelona nu sunt timizi cu privire la disprețul lor față de turiști. La începutul acestui an, un protest împotriva turismului din oraș a devenit violent atunci când protestatarii au atacat un autobuz de turism și un hotel.

Atracțiile populare și-au modificat chiar și regulile ca rezultat al activității turistice. La Boqueria, o mare piață publică, au fost interzise grupurile turistice de peste 15 persoane în 2015. Înainte de interdicție, grupuri mari de turiști blocau adesea traficul pietonal în timpul fotografierii, provocând blocaje pentru vânzători și clienți obișnuiți, potrivit The Telegraph.

 

4.New York

New York City este o destinație populară de vacanță de ani de zile, iar industria turismului este în creștere.

New York Times a raportat la începutul acestui an că orașul are în prezent 113.000 de camere de hotel, deși numărul este așteptat să crească la 137.000 până în 2019. Unii susțin că orașul New York aparține turiștilor.

5.Santorini, Grecia

Santorini este o insulă frumoasă în Grecia, deși este adesea aglomerată de turiști în timpul verii.

De fapt, datorită afluxului sezonier de turiști, insula a impus un număr pentru vizitatorii de pe navele de croazieră la 8000 pe zi. Un număr de 790.000 de persoane din 636 de nave de croazieră au vizitat Santorini în 2015, potrivit lui Conde Nast Traveler, în timp ce întreaga insulă are doar o populație de peste 15.000 de locuitori.