Meteorologii au anunțat că în următoarea perioadă, o masă de aer, ce vine dinspre Marea Mediterană, va afecta grav România. Este vorba despre un ciclon ce va aduce ploi, însă vremea va continua să fie mult mai caldă decât este normal în această perioadă. În plus, se anunță mult mai mulți nori. Românii se vor bucura de căldură, iar temperaturile vor atinge maxime de 13 grade Celsius.

“Practic noi, în ultima săptămână din ianuarie ar trebui să avem maxime care să nu treacă de 5 grade Celsius. Ei bine, vor trece chiar și de 10 grade, dar nu atât de mult cât s-a întâmplat în săptămânile trecute. În weekend, de exemplu, am avut 16 grade în sud-vestul Olteniei. Săptămâna aceasta se vor opri la 12-13 grade. Temperaturile vor rămâne peste cele normale, mai ales în jumătatea de sud a țării”,  a spus Simona Căpșună.

Ciclonul se va extinde pe întreg teritoriul țării

Potrivit meteorologului, ciclonul este unul foarte activ și își va face simțită prezența începând cu jumătatea de vest a țării, iar ulterior se va extinde pe tot teritoriul României.

„Norii s-au înmulțit încă din timpul nopții, pentru că avem un ciclon foarte activ care a venit dinspre Marea Mediterană, va aduce precipitații în primul rând în jumătatea de vest a țării, dar ușor-ușor se vor extinde și în celelalte zone. În următoarele zile, nu dinspre Mediterana vom primi precipitații, ci de la niște cicloane din nordul Europei, care coboară mai mult de data aceasta și periferic aduc și la noi nori și precipitații”, a explicat meteorologul.