Toţi pasagerii internaţionali care se îndreaptă spre Beijing vor fi redirecţionaţi începând de luni spre 12 puncte de intrare speciale localizate în diferite zone din China, a anunţat duminică, într-o informare online, Administraţia Aviaţiei Civile din China.

Pasagerii cu destinaţia Beijing vor ateriza în schimba pe aeroporturile Shanghai Pudong, Nanjing, Tianjin, Dalian, Qingdao, Xi’an, Shenyang, Zhengzhou, Taiyuan, Hohhot şi Shijiazhuang.

După verificările de imigraţie, persoanele care îndeplinesc condiţiile privind carantina vor putea să se îmbarce în noi zboruri spre capitala Chinei, se menţionează în anunţ, conform Agerpres.

Nou record zilnic

Beijingul este printre principalele locuri din China unde apar cazuri de coronavirus importate, anunţând 13 noi astfel de infectări duminică.

Autorităţile sanitare au raportat duminică un total de 45 de noi infecţii de COVID-19 importate, cea mai mare creştere a numărului de astfel de cazuri venite din afară.

China nu a înregistrat sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, niciun caz nou de contaminare de origine locală cu coronavirus, dar autorităţile sanitare au raportat suplimentar 41 de cazuri importate, un record zilnic.

În consecință, autoritățile chineze se tem de o nouă izbucnire a epidemiei, însă de data aceasta având ca sursă persoanele care vin din afara țării.