Coronavirusul face prăpăd în orașul New York din Statele Unite ale Americii. Vineri rata deceselor înregistrate a fost de mai mult de un newyorkez pe oră.

Astfel, între orele 10 dimineața și 6 seară, 14 oameni au decedat în New York din cauza coronavirusului, aducând bilanțul total la 43. Înainte de ziua de vineri, statisticile oficiale arătau 29 de persoane decedate în New York din cauza coronavirusului.

Vineri a fost prima zi când bilanțul zilnic deceselor a fost de două cifre. Iar autoritățile locale au avertizat populația că, cel puțin pentru o perioadă, un număr de peste 10 morți pe zi va fi ceva normal în marele oraș american, anunță New York Post.

Clasamentul pe cartiere

În perioada de opt ore menționată, din cursul zilei de vineri, numărul cazurilor testate pozitiv ca fiind infectate cu coronavirus a crescut de la 5.151 la 5.683.

Brooklynul este cel mai afectat, cu 1.750 de persoane infectate cu COVID-19, fiind urmat de Queens, cu 1.514 cazuri, Manhattan – 1.404, Bronx – 736 și Staten Island, cu 285 de cazuri.

Autoritățile au declarat că explozia numărului de persoane identificate pozitiv se datorează în pare parte faptului că a fost crescută rata de testare.