„China se opune creării şi răspândirii de dezinformări de către orice persoană sau organizaţie. China este o victimă a dezinformării, nu un iniţiator”, a spus luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Geng Shuang, la o conferinţă de presă obişnuită, potrivit agerpres.ro

Dezinformări privind coronavirusul

Un raport al Serviciului European de Acţiune Externă susţine că în spatele unor dezinformări privind coronavirusul s-ar afla unele guverne, cum ar fi cele din China şi Rusia.

Reuters a relatat anterior că unii oficiali chinezi de rang înalt au făcut presiune săptămâna trecută asupra UE pentru a renunţa la criticile din raport, spunând că acesta ar „înfuria foarte tare” Beijingul.

Raportul a fost publicat la sfârşitul săptămânii trecute după o întârziere, iar unele informaţii privind China au fost schimbate. Un purtător de cuvânt al UE a refuzat să comenteze.

China a apărat cu fermitate modul în care a gestionat noul coronavirus, în contextul apelurilor unor ţări de a fi iniţiată o investigaţie independentă privind virusul şi sursa sa.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez a spus că nu există dovezi concludente că virusul ar fi pornit din China şi a atras atenţia că ‘manevrele politice’ din spatele apelurilor la o anchetă independentă nu vor avea succes.