Chiar înaintea Congresului PNL, Florin Cîțu le oferă primarilor peste 75 de milioane de euro

Chiar dacă banii respectivi sunt destinați pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţile naturale, trebuie menționat că inundațiile severe cu care s-a confruntat România au avut loc în urmă cu câteva luni.

De asemenea, decizia respectivă a venit cu doar o săptămână înaintea Congresului PNL.

Continuă războiul pentru șefia PNL

Anterior, premierul Florin Cîţu, a declarat că multe dintre mesajele liderului PNL, Ludovic Orban, privitoare la guvernare „par copy paste după mesajele PSD referitor la guvernare”. Premierul a susținut că, după 25 septembrie, după ce va fi ales preşedintele partidului, toţi membrii vor trebui să respecte statutul formaţiunii.

„Ludovic Orban este un membru al Partidului Naţional Liberal. Ceea ce eu spun şi acum, dar voi spune mai ferm după 25 septembrie: toţi membrii Partidului Naţional Liberal trebuie să respecte statutul Partidului Naţional Liberal în sensul că guvernarea este a Partidului Naţional Liberal, iar atacurile la guvernare vin doar de la PSD sau de la opoziţie, nu vin din propriul partid.

Dacă avem ceva să ne spunem, ne spunem în partid, nu în spaţiul public. Nu şubrezim noi guvernarea prin atacuri la guvernare sau premierul Partidului Naţional Liberal şi asta scrie foarte bine în Statutul Partidului Naţional Liberal”, a declarat Florin Cîţu, joi seară, la TVR.

Florin Cîțu, mesaje dure la adresa lui Ludovic Orban

Întrebat dacă, în opinia sa, preşedintele PNL a încălcat statutul partidului, Florin Cîţu a răspuns:

„Din ce declaraţii am văzut în ultima perioadă, pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR-AUR, din ce am văzut eu în această perioadă”.

Premierul Florin Cîțu a susţinut că foarte multe dintre mesajele lui Ludovic Orban cu privire la guvernare „par copy paste după mesajele PSD referitor la guvernare”.

„După 25 septembrie, după ce voi fi preşedintele Partidului Naţional Liberal, toţi membrii vor trebui să respecte statutul Partidului Naţional Liberal”, a adăugat Florin Cîţu.

Primul ministru a susţinut că după 25 septembrie PNL va fi un partid „puternic şi unit”, el afirmând că a intrat în competiţia pentru şefia partidului în contextul în care „Partidul Naţional Liberal în ultima perioadă intrase în zona populistă şi intrase în competiţie în populisme cu PSD-ul”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu