Românii care își doresc o călătorie deosebită în această iarnă se vor bucura să audă această veste!

Apar din nou “Trenurile Zăpezii” în România, începând cu 10 ianuarie

CFR Călători anunțat vineri că în acest an, ”Trenurile Zăpezii” vor circula în perioada 10 ianuarie – 28 februarie. Totodată, clienții se vor bucura de reduceri de 25% la trenurile InterRegio care circulă spre și dinspre cele mai populare stațiuni montane pentru schi din țară.

CFR menționează că ”Trenurile Zăpezii” reprezintă pentru români o alternativă mult mai rapidă și verde. Aceștia pot evita aglomerați din trafic, în special cea de pe Valea Prahovei. Totodată, datorită vitezei de circulație cu trenul, durata călătoriei va fi una mult mai scurtă, dar și confortabilă.

În ceea ce privește reducerile oferite de CFR Călători, potrivit informațiilor transmise de companie, clienții pot beneficia de 25% reducere din tariful de transport, de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a doua, cu trenurile InterRegio care au ca punct de plecare/destinație una din stațiile de cale ferată: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Brașov.

Totodată, o altă ofertă a celor de la CFR prevede o reducere de 25% din tariful de transport, de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a doua, cu trenurile InterRegio ce au ca punct de plecare/destinație una din stațiile de cale ferată: Vatra Dornei, Vatra Dornei Băi hc.

Cât costă biletul pentru un drum cu ”Trenurile Zăpezii”

Sursa citată precizează că tariful de rezervare a locului este de 3,9 lei/loc și se achită integral. Reprezentanții CFR au dat și un exemplu pentru călători. Astfel prețul biletului cu oferta din programul „Trenurile Zăpezii” pe ruta București-Predeal este de 30,6 lei, cu 8,9 lei mai puțin față de prețul întreg, pentru ruta Constanța-Brașov prețul biletului este de 60,45 lei, cu 18,85 lei mai puțin față de tariful întreg, iar pentru ruta București Nord-Vatra Dornei prețul biletului este de 76,65 lei, mai mic cu 24,25 lei față de prețul integral.

Pe de altă parte, pe ruta Sibiu-Sinaia biletul va costa 40,3 lei, iar pe traseul București Nord-Brașov 37,45 lei. Cei care vor să călătorească pe ruta Satu Mare-Brașov vor achita 84,15 lei.

CFR adaugă că reducerea este aplicată numai în cazul trenurilor InterRegio clasa a II-a și nu se cumulează cu alte oferte. În ceea ce privește modul de achiziție al biletelor pentru ”Trenurile Zăpezii”, CFR precizează că există 5 modalități:

  • online, de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online”;
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR Călători;
  • de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).