Invitat la Antena 3, Florin Cîțu a vorbit, printre altele, și despre certificatul verde. Mai exact, acesta susține că își dorește ca certificatul la muncă să fie obligatoriu pentru anumite categorii de angajați, cum sunt cei din sistemul medical.

Totodată, el a explicat și de ce își dorește această măsură, dând exemplu faptul că în momentul în care o persoană ajunge la un medic i se cere fie un test negativ, fie un vaccin. Pe de altă parte, pacientul nu are nicio garanție că persoana care îl va trata este la rândul ei vaccinată sau testată.

„Eu am spus la ce loc de muncă. Vreau pentru medici, pentru cei din sistemul de săntate privat și public. Și am spus raționamentul: când mergi la medic ți se cere un test sau să fii vaccinat. Dar, în partea cealaltă nu este nicio garanție că cel care te tratează pe tine este vaccinat sau și-a făcut un test.

Și e normal ca atunci când te duci să fii sigur că nu te infectezi, atunci când tu ai plătit din proprii bani un test, să te duci să beneficiezi de un serviciu medical”, a spus Florin Cîțu.

Pe cine dă vina Florin Cîțu

De menționat este faptul că introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă nu a fost primită foarte de o mare parte dintre partidele politice, printre care și AUR, dar și PSD.

În urmă cu doar câteva zile, liderul PNL, Florin Cîțu, spunea că responsabilitatea pentru neadoptarea certificatului verde la locul de muncă aparține PSD, care nu a susținut proiectul de lege depus în Parlament.

Totodată, atunci Cîțu a amintit că în coaliție PNL și UDMR au fost favorabile proiectului, dar PSD s-a împotrivit.

„Există un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să ducă rata de vaccinare din nou la 100.000 de persoane pe zi. (Proiectul – n.r.) nu este mort, este la Camera Deputaților. Din păcate, nu a fost susținut de actualii parteneri de coaliție atunci când a fost în Parlamentul României.

Eu în continuare cred că este varianta de compromis cea mai bună dacă se dorește în coaliție. Nu pot doar eu singur să-l susțin. Noi l-am votat atunci, din păcate la Senat a avut acel rezultat”, a declarat Florin Cîțu la TVR.