Certificat verde în România? Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spune DA, dar explică faptul că este nevoie de o altă variantă, nu de cea care a ajuns în Senat.

Vasile Dîncu (PSD) este în favoarea certificatului verde, dar cere o variantă mai raţională

“Ne dorim un certificat verde, dar o variantă poate mai rațională”, a declarat acesta pentru Digi24. El oferă exemplele altor ţări străine, Franța, Germania sau Italia, unde obţinerea unui astfel de certificat este mai flexibilă.

“Ne dorim un certificat verde, dar o variantă poate mai rațională decât cea de la Senat. Cea de la Senat exagera oarecum cu obligativitatea vaccinării.

Modul cum a fost definit certificatul verde în țări europene, ca Franța, Germania, sau Italia de exemplu, în care este un pic mai flexibilă obținerea unui certificat verde”, a declarat Vasile Dîncu, luni seara, potrivit digi24.ro.

Autorităţile ar trebui să-i sprijine pe români în vederea testării pentru COVID

Liderul social-democrat este de părere că statul român ar trebui să se implice mai mult pentru ajutorul persoanelor care nu-şi pot permite, din punct de vedere financiar, să se testeze pentru COVID-19.

“În mod normal, eu cred că și statul își poate propune să îi sprijine pe cei care nu pot să-și permită testarea, sau să avem testări mai ieftine, eventual realizate, în mare măsură sponsorizate, o mare parte dintre ele, de stat”, a mai precizat Vasile Dîncu.

“Nu ne putem permite multă vreme de acum încolo să fim idioții Europei”

Președintele Consiliului Național al PSD vine şi cu o replică dură, reluând un titlu apărut în presa germană în urmă cu aproape două săptămâni, care vorbea despre români, bulgari şi ucraineni ca despre “idioţii Europei”, în contextul ratelor foarte joase de vaccinare.

Vasile Dîncu spune că nu ne putem permite multă vreme să fim idioţii Europei şi insistă pentru o rezolvare a problemei certificatului verde, având în vedere presiunile enorme care vin din toate părţile.

“Sunt de părere că certificatul verde este absolut necesar, se face o presiune extraordinară asupra noastră, sute de telefoane primim în fiecare zi, legate de certificatul verde, de la justificări religioase, la alte forme pseudoștiințifice.

Cred că nu ne putem permite multă vreme de acum încolo să fim idioții Europei”, a mai declarat Vasile Dîncu.