Umilinţă greu de îndurat pentru români, dar şi pentru vecinii noştri din Bulgaria şi Ucraina!

Românii, bulgarii şi ucrainenii, consideraţi “idioţii Europei”!

Într-un articol apărut într-o publicaţie din Germania, care poartă titlul “Idioţii Europei”, locuitorii din România, Bulgaria şi Ucraina sunt criticaţi dur pentru faptul că refuză în mod sistematic vaccinarea împotriva COVID-19.

“<Este un iad, ca într-un război>: aproape nimeni nu își poate imagina cu ce se confruntă în prezent medicii și asistentele în Europa de Est. Situația este catastrofală, pandemia face furori la o scară fără precedent. Cum s-ar putea întâmpla asta?”, se arată în articolul apărut joi în Hamburger Morgenpost.

Oficialii din sănătate din Bulgaria sunt disperaţi

Formula de “idioţii Europei” îi aparţine inspectorului bulgar în domeniul sănătăţii, care afirmă că, dacă oamenii vor continua să se comporte astfel, economia şi turismul vor fi serios afectate.

“Politicienii din Bulgaria au fost, de asemenea, responsabili pentru rata scăzută de vaccinare. Partidele naționaliste extraparlamentare, cum ar fi Ataka (atac) și Wasrashdane (renaștere), neagă existența coronavirusului și astfel au dus la creșterea gradului de împotrivire față de vaccinare.

Odată cu creșterea numărului de cazuri, țara a introdus acum restricții. <Dacă continuăm să ne comportăm ca idioții Europei și să nu ne vaccinăm, ne vom afecta grav economia și turismul>, a avertizat inspectorul șef de sănătate Angel Kuntschew”, se mai arată în materialul publicat de site-ul german.

Situaţia din Bucureşti, apocaliptică! “E iadul, ca într-un război”, spun cadrele medicale de la Spitalul Universitar

Referitor la situaţia din România, articolul aminteşte de materialul filmat de Recorder la Spitalul Universitar din Capitală şi publicat sub titlul “Aşa arată un dezastru sanitar”.

“<Cei care încă pot sta și sunt într-o stare acceptabilă rămân pe scaune. Doar pacienții în stare critică primesc pat>, explică o asistentă în clip și pregătește un scaun strâmb de birou pentru un nou pacient. Un alt angajat spune: <E iadul, ca într-un război>. Uneori pacienţii se împingeau unii pe alţii pe coridoare pentru a-şi lua echipament de oxigen, relatează medicul Victoria Arama. Ea numește situația din București apocaliptică”, scriu jurnaliştii germani.

Biserica Ortodoxă din România alimentează scepticismul cu privire la vaccinări

Ei subliniază influenţa puternică a Bisericii Ortodoxe în România şi faptul că extrem de puţine voci din rândul preoţilor sau înalţilor prelaţi s-au declarat în favoarea vaccinării.

“<Vaccinează-te! (…) Dumnezeu se descoperă și prin știință>, a predicat recent pastorul român Valeriu Roșcan. De fapt, un astfel de apel al unui duhovnic ortodox român este o raritate, pentru că tocmai închinătorii acestei confesiuni sunt cei care alimentează scepticismul cu privire la vaccinări.

Arhiepiscopul constănțean Teodosie Petrescu, de exemplu, susține că nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccinează <își semnează condamnarea la moarte>, predică Teodosie Paraschiv, preot călugăr în mănăstirea Durau. Biserica Ortodoxă este extrem de influentă în țară”, se mai arată în articolul citat.

“Nici politica nu este cu totul nevinovată”. Ce declara Klaus Iohannis, triumfător, în iunie?

Şi asta nu este singura problemă! Şi clasa politică din România a pus umărul la eşecul campaniei de vaccinare, consideră jurnaliştii de la Hamburger Morgenpost, care aduc aminte de declaraţiile triumfătoare ale preşedintelui Klaus Iohannis din luna iunie, care se lăuda că pandemia a fost oprită.

“Dar nici politica nu este cu totul nevinovată: <Practic am oprit pandemia>, a spus președintele Klaus Iohannis în iunie, când incidențele erau scăzute. La începutul lunii mai, 34 la sută dintre cei chestionați doreau să se vaccineze – în septembrie erau doar 16 la sută, potrivit sondajelor institutului IRES din București”, mai scriu jurnaliştii germani.