Până în prezent, acest tip de paşaport se putea elibera doar la trei ghişee din sediul din Şos. Pipera.

‘Potrivit informaţiilor primite de la specialiştii Direcţiei Generale de Paşapoarte şi ai Imprimeriei Naţionale, imprimanta va fi montată la sediul din Piaţa Amzei în această noapte (miercuri spre joi -n.r.)’, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, pentru că în sediul din Pipera, miercuri, la ora 15.30 erau în aşteptare 448 de cereri depuse, în timp ce la sediul din Piaţa Amzei erau doar 10 persoane, au fost puse la dispoziţia cetăţenilor mijloace de transport ale MAI pentru a fi transportaţi de la Pipera la sediul din Piaţa Amzei.

Totodată, s-a luat decizia ca persoanele care aşteptau eliberarea paşapoartelor la sediul din Pipera sau care au rămas acolo pentru a depune documentele să primească apă.

MAI mai arată că ministrul afacerilor interne a solicitat conducerii Direcţiei Generale de Paşapoarte ‘să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii şi necesităţile de suplimentare cu personal care să deservească la capacitate maximă toate sediile din ţară, până la finalizarea perioadei de vârf în ceea ce priveşte numărul de cereri de eliberare a documentelor’. AGERPRES