Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect în valoare de 8,5 milioane de lei, prin care Parcul Unirii va fi reamenajat şi modernizat. Proiectul prevede lărgirea aleilor, crearea unei piaţete urbane, instalarea unui sistem de irigaţii şi înlocuirea iluminatului public şi a mobilierului urban.

Scopul final este de a transforma acest parc într-o zonă de interes turistic şi un centru verde al Bucureştiului, mai ales că acesta se află foarte aproape de Centrul Vechi al Capitalei şi de Palatul Parlamentului, scrie Adevărul.

“În prezent, Parcul Unirii funcţionează ca un parc de tranzit, fiind identificate disfuncţionalităţi evidente, atât din punct de vedere peisagistic, de reprezentare, arhitectural, al siguranţei şi chiar din punct de vedere al traficului”, subliniază Primăria Capitalei.

Proiectul privind modernizarea parcului prevede că terenul va fi curăţat, arborii uscaţi vor fi eliminaţi, vor fi refăcute şi lărgite aleile şi va fi creată o piaţetă urbană în zona nordică a scuarului central. De asemenea, va fi nivelat terenul, va fi instalat un sistem de irigaţii automatizat la nivelul întregului parc, vor fi înlocuite sistemul public de iluminat cu unul nou cu proiectoare şi corpuri de iluminat LED şi mobilierul urban cu piese noi şi diversificate. În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi se vor instala coşuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Parcul Unirii în noua sa formă ar trebui să fie gata în 8 luni de la demararea lucrărilor.