Celine Dion a făcut mărturisiri despre excesul de „medicamente foarte periculoase” cu care s-a confruntat în momentul în care durerea a devenit prea puternică.

Celine Dion duce o luptă cumplită

Cântăreaţa în vârstă de 56 de ani luptă de ani de zile împotriva sindromului persoanei rigide. Această maladie autoimună nu are un remediu cunoscut și provoacă dureri acute, dificultăţi de mişcare şi spasme.

În momentul în care durerea a devenit prea puternică, ea a anulat multe spectacole.

„Am anulat multe spectacole, m-am trezit minţind, luând medicamente. Poate că am să încerc un antiinflamator, un antispasmodic ori ceva”, a mărturisit artista înaintea difuzării unui documentar despre boala care o ţine departe de scenă, conform AFP.

De asemenea, ea spune că a început „cu lucruri mici” și a ajuns „la medicamente foarte periculoase” pentru a continua.

Celine Dion
SURSA FOTO: Facebook, Celine Dion

Artista se afla la răscruce când a văzut că medicamentele nu mai funcționează

Cântăreaţa a mărturisit și că a luat, printre altele, medicamentele periculoase precum „valium”, un diazepam, o benzidiazepină.

„Fără să am un diagnostic. La început, ajuta un pic. Dar, foarte rapid, trebuia ca dozele să crească”, a mai spus ea.

Potrivit declarațiilor făcute de artistă, ea s-a aflat la răscruce când a văzut că medicamentele nu mai funcționează.

„Iar atunci când ajungi la un nivel periculos de medicaţie şi nu mai funcţionează, ai două opţiuni: să continui sau să te opreşti să respiri şi s-a terminat”, declară ea.

Celine Dion a lansat și un îndemn persoanelor care se confruntă cu situații dificile. Ea le recomandă tuturor să nu sufere singure și să accepte să vorbească cu cei apropiați și să se consulte.

„Nu trăi durerea singur. Acceptă să vorbești despre ea şi să te consulţi. Nu suferi singur”, a spus cântăreaţa.

Cântăreaţa a mărturisit apoi că nu știe când va reveni pe scenă, dar o va face cu siguranță.

Vedeta a fost nevoită să-și anuleze toate concertele

Amintim că vedeta a fost nevoită să-și anuleze toate concertele, în contextul în care boala nu îi mai permitea să-și folosească corzile vocale pentru a cânta.

Anterior, ea a dezvăluit cum spasmele musculare de la nivelul gâtului o sufocă literalmente. Totodată, a spus că se simte ca și cum ar fi strânsă de gât.

În acest context, îi este foarte greu să cânte și poate vorbi doar la un anumit ton. Potrivit dezvăluirilor făcute de artistă, se confruntă cu dureri și în zona abdominală, în zona coloanei vertebrală și în zona coastelor.