Daniel Moroșanu a devenit cunoscut nu atât carierei sale politice cât mai ales performanței sale la învățătură. Aflat într-o poziție fruntașă printre liberali, prin funcția de prim-vicepresedintele PNL Vrancea, cunoscutul politician a vrut să scape de un stres și s-a înscris din nou la examenul de BAC din acest an.

În urmă cu un an, când avea 42 de ani, Moroșanu a făcut fix același lucru. Doar că, el a picat cu brio examenul. Atunci a avut mari probleme la proba de Limba şi literatura română. Limbă pe care mulți ar susține că ar trebui să o stăpânească perfect, mai ales din poziția de lider politic. Atunci, o afirmație a acestuia a făcut înconjurul presei. „Subiectele au fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am învăţat şi sper să fie bine“, a comentat Daniel Moroşanu.

Realitatea a demonstrat, însă, că lucrurile sunt departe de a sta așa cum poate au crezut mulți români. Liderul PNL Vrancea a luat anul trecut nota 3,60. Mirarea lui a fost imensă, mai ales că exact la acest domeniu a susținut că s-ar fi pregătit intens și ar fi luat și meditații. La restul materiilor a promovat cu note onorabile. La Istorie a luat nota 7,55, iar la proba de Geografie 8,65.

Ce a făcut la BAC-ul din acest an

Acum, liberalul s-a înscris din nou la sesiunea de Bacalaureat din acest an. El ar fi trebuit să ia o notă peste 5 doar la proba scrisa de la Limba și Literatura Română. Morosanu s-a răzgândit însă în ultimul moment și nu s-a mai prezentat la examenul programat luni, 28 iunie. Scuza: din motive personale.

Liderul PNL Vrancea a absolvit la seral Liceul „Simion Mehedinti din Vidra”, în urmă cu trei ani. Acesta a fost un apropiat al fostului ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan. Moroșanu a fost şoferul personal al acestuia cât timp Ştefan a fost deputat. Dorința liberalului de a trece Bacalaureatul este de înțeles, ținând cont că fără o astfel de diplomă nu poate accede la o funcție superioară.

(sursa foto: Daniel Moroșanu/Facebook)