Fiind ocupat cu cariera politică în ultima perioadă, Daniel Moroşanu, care a acces până în cercurile înalte ale actualei puteri politice, a înţeles că fără o diplomă de Bacalaureat nu are şanse foarte mari să spere la o funcţie superioară. El s-a aflat astfel printre cei peste 500 de absolvenţi de liceu din judeţ, din promoţiile anterioare, înscrişi la examen.

„Subiectele au fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am învăţat şi sper să fie bine. Mai am miercuri şi joi, la istorie şi geografie. Nu m-am hotărât dacă în eventualitatea în care iau Bacalaureatul voi urma şi o facultate“, a declarat Daniel Moroşanu, pentru Adevărul.

Acesta a absolvit și o şcoală de tehnicieni silvici, fiind condiţionat însă de diploma de bacalaureat pentru a obţine un post în domeniu.

În 2016 nu a reușit să ajungă primar al comunei Vidra, fiind nevoit să se mulţumească doar cu statutul de consilier local.

Din 2017, Moroșanu este prim-vicepreşedinte al PNL Vrancea, unde se ocupă de Departamentul de Politici Publice. Este considerat unul dintre oamenii de încredere ai ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, fiind şi şoferul personal al acestuia cât timp Ştefan a fost deputat.