Prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, Daniel Moroşanu, s-a aflat şi el printre cei care au dat Bacalaureatul în acest an. Liberalul în vârstă de 42 de ani nu a reuşit însă să promoveze examenul.

Moroşanu a susținut probele examenului de Bac la Liceul ”Simion Mehedinți” din Vidra, unitate școlară pe care a absolvit-o în urmă cu câțiva ani, la cursurile serale. Deşi a luat note destul de bune, proba de Limba şi literatura română a fost cea care i-a dat bătăi de cap. Liderul PNL Vrancea a luat doar nota 3,60, deşi spunea că exact la acest domeniu s-a pregătit mult şi a făcut şi meditaţii. În schimb, la Istorie a luat nota 7,55, iar la proba de Geografie 8,65.

Contactat telefonic, Daniel Moroșanu a declarat că a făcut contestație și speră ca la recorectare să obțină minim nota 5 la Limba şi literatura română, scrie jurnaldevrancea.ro.

Daniel Moroșanu a fost ales consilier local în comuna Vidra, la alegerile din 2016, conduce Organizația PNL Vidra și este prim-vicepreședintele filialei vrâncene a PNL.

Ce spunea liderul vrâncean după prima probă a Bacalaureatului?

Fiind ocupat cu cariera politică în ultima perioadă, Daniel Moroşanu, care a acces până în cercurile înalte ale actualei puteri politice, a înţeles că fără o diplomă de Bacalaureat nu are şanse foarte mari să spere la o funcţie şi mai înaltă. El s-a aflat astfel printre cei peste 500 de absolvenţi de liceu din judeţ, din promoţiile anterioare, înscrişi la examen.

„Subiectele au fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am învăţat şi sper să fie bine. Mai am miercuri şi joi, la istorie şi geografie. Nu m-am hotărât dacă în eventualitatea în care iau Bacalaureatul voi urma şi o facultate“, declara Daniel Moroşanu pentru Adevărul, după prima probă susţinută la Bac.