Firmele care fac parte din clubul select „Strongest in Romania”, al celor mai profitabile și de încredere companii din țara noastră, îndeplinesc un set de criterii stricte, aplicate și în alte țări din Uniunea Europeană: nu au datorii la bugetul de stat, au istoric pozitiv de plată au cifra de afaceri peste 100.000 lei, sunt pe profit, au vechime în piața de peste 2 ani, au credit scor cu risc mic sau normal, au lichidare curentă mai mare de 1.0, au rentabilitatea capitalului mai mare de 20%.

Studiul nostru demonstrează încă o dată faptul ca IMM-urile reprezintă motorul economiei românești. 99,03% dintre companiile certificabile Strongest in Romania este reprezentat de acest segment de companii. Acordarea acestor certificări și promovarea acestui proiect este modul nostru de a le recunoaște meritele și de a le oferi susținere într-o dezvoltare durabilă”, a declarat Aurimas Kacinskas – Director General Creditinfo România.

91% din companiile profitabile și considerate de încredere au capital majoritar autohton. Cele mai multe sunt IMM-uri (99,03%). Cele mai multe companii profitabile și considerate de încredere, 7.359, au o vechime de 24 de ani în piață. Aproape 6.483 de companii realativ noi, cu o vechime de 3 ani în piață, îndeplinesc criteriile de profitabilitate și sunt considerate de încredere.

Cele mai profitabile domenii de activitate

Transportul rutier și de mărfuri este domeniul în care activează cele mai multe companii „Strogest in Romania” (5.01%), urmat de comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate (3.45%), construcții (3.37%), contabilitate și audit (2.95%), respectiv consultanță pentru afaceri și management (2.90%).

O cincime din firmele profitabile din România se află în București (adică 14.164 de firme, reprezentând 20,24%). Aici sunt înregistrate și cele mai multe firme din țară (266.635 de firme). În clasament urmează județele Cluj (4.019 firme – 5,74%), Timiș (3.307 firme – 4,73%), Brașov (2.675 de firme – 3,82%) și Constanța (2.576 de firme – 3,68%).

Daniela Oprițoiu conduce firma Sala Impex SRL și a primit al doilea an la rând certificatul „Strongest in Romania”. Aceasta declară: „Nu este nici un secret! Avem o echipă unită, muncitoare, care a înțeles că succesul companiei stă în capacitatea ei de a înțelege nevoile clienților noștri și că atunci când ei sunt mulțumiți și noi suntem. Compania a achiziționat certificarea și în al doilea an pentru că mi se pare firesc să putem primi o recompensă "vizuală" a eforturilor depuse în peste 22 ani de activitate”.

 „Antibiotice a ales să se alăture comunității Strongest in Romania pentru că acest certificat atestă faptul că suntem o companie responsabilă financiar, ce prezintă credibilitate pentru partenerii din țară și străinatate”, afirmă Ioana Tode, responsabil comunicare la Antibiotice SA.  Cu o tradiție de 60 de ani în industria farmaceutică, Antibiotice SA, este cel mai important producător român de medicamente generice, cu o cifră de afaceri de 331.740.206 Lei și o echipă de peste 1.400 de angajați.

“Am achiziționat certificatul pentru că suntem mândri de realizările noastre, și de asemenea, este încă o recomandare pentru clienții noștri. Secretul este reprezentat de multă, multă muncă. Promptitudine și flexibilitatea față de clientul nostru, standarde ridicate pentru angajații noștri în primul rând, dar și pentru furnizorii noștri”, declară Constantina Bălan, Director Expeditii Romfracht.

„Certificarea Strongest în România 2016, reprezintă pentru noi rezultatul muncii și a conștiinciozității depuse.Compania nu deține neapărat secrete. Mai degrabă este vorba de conștientizarea respectului, a seriozității în relațiile cu toți partenerii, colaboratorii și angajații firmei”, declară managerul PKD Grup.

Peste 10 000 de companii certificate la nivel european

Certificatul Strongest este un proiect care a aparut acum 6 ani pe piață, sunt peste 10.000 de companii certificate la nivel european, 20 de criterii stricte de selecție aplicate privind indicatorii de solvabilitate. În România, proiectul Strongest în România este în anul al doilea de activitate și este marcă înregistrată la OSIM.

Acest certificat demonstrează forța economică, credibilitatea și solvabilitatea afacerii, încrederea clienților și a partenerilor. Business-ul este certificat după standarde internaționale, la fel ca în alte țări: Lituania, Estonia, Islanda, Suedia, Finlanda.

Strongest in Romania este un proiect derulat sub umbrela Creditinfo. Scopul este acela de a identifica companiile care mențin un nivel optim de solvabilitate și de a le recunoaște meritele.

CreditInfo România este un lider recunoscut în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial. Cu o experiență de peste 13 ani în piața din România, CreditInfo sprijină companiile în luarea unor decizii de credit informate. Informația de afaceri constituie un factor cheie în stabilirea unor relaţii de afaceri profitabile. O afacere de succes se bazeaza pe decizii rapide și informate.

Pe capital.ro puteți vizualiza lista companiilor certificate