Cele mai frumoase plaje de pe insulele grecești

Indiferent dacă doriți să faceți o baie în apa cristalină sau să vă bronzați pe plaje retrase, insulele Greciei vă oferă tot ce aveți nevoie.

Descoperiți cele mai bune plaje în următoarea aventură pe insulele grecești:

Plaja Koukounaries, Skiathos

Cu nisipurile aurii care se întind de-a lungul apelor turcoaz strălucitoare ale Mării Egee, Koukounaries oferă un cadru pitoresc pentru a vă bucura de soare și de frumusețea naturii.

Plaja are și o pădure densă de pini, oferind un contrast revigorant cu marea albastră. Acest amestec unic de coastă și verdeață luxuriantă creează o atmosferă liniștită, perfectă pentru relaxare și întinerire.

Pe lângă frumusețea sa naturală, plaja Koukounaries oferă facilități excelente pentru cei care merg pe plajă. Șezlongurile și umbrelele sunt disponibile pentru închiriere, iar tavernele de pe plajă servesc preparate delicioase din bucătăria grecească.

Plaja Agios Prokopios, Naxos

Agios Prokopios oferă un cadru idilic pentru a vă bucura de soarele mediteranean și de frumusețea Mării Egee.

Unul dintre punctele de atracție ale plajei Agios Prokopios este țărmul întins, care oferă un spațiu ideal pentru ca cei care merg pe plajă să se plimbe și să se relaxeze. Pasionații de sporturi nautice pot face înot, snorkeling și windsurfing în apele cristaline ale mării Egee.

Plaja Porto Katsiki, Lefkada

Situată pe coasta de vest a Lefkada, Porto Katsiki este renumită pentru frumusețea naturală și climatul mediteranean primitor. Aici vă puteți pentru bucura de soare, de nisipul moale și de o baie răcoritoare în apele Mării Ionice.

Plaja Sarakiniko, Milos

Plaja Sarakiniko din Milos este un paradis însorit, care oferă un amestec perfect de frumusețe naturală, liniște și aventură. Această plajă este caracterizată de formațiuni de rocă vulcanică albă, sculptate de vânt și de puterea mării, de-a lungul anilor.

Apele puțin adânci din apropierea țărmului fac plaja sigură, foarte plăcută, pentru familii și înotătorii neexperimentați.

Sarakiniko este un loc perfect pentru a te răsfăța cu sporturi acvatice, cum ar fi caiacul, paddleboardingul și săriturile pe stânci.

Plaja Balos, Creta

Locația îndepărtată a plajei Balos îi conferă un aer exotic. Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale acestei plaje este formarea lagunei. Apele puțin adânci și liniștite ale lagunei sunt ideale pentru înot și plimbare, în special pentru familiile cu copii mici.

Plaja oferă vederi panoramice ale peisajului din jur, inclusiv a insulei Gramvousa din apropiere.

Plaja Voutoumi, Antipaxos

Dacă vrei o porțiune autentică de paradis, plaja Voutoumi din Antipaxos este o destinație care merită explorată. Pentru cei care preferă să se relaxeze și să se bucure de soare, această plajă oferă oportunități de relaxare.

Singura modalitate de a ajunge la plaja Voutoumi este cu barca. Puteți închiria o barcă de pe insula Paxos din apropiere sau puteți face o plimbare cu feribotul de pe continent.

Plaja Roșie, Santorini

Red Beach este renumită pentru nisipul roșu uimitor, creat de mineralele vulcanice din zonă. Această caracteristică distinctivă o diferențiază de alte plaje, făcând-o un loc unic pentru plajă și relaxare. De asemenea, se află între stânci roșii falnice, creând un fundal perfect pentru relaxare.

Plaja Roșie este accesibilă printr-o scurtă drumeție sau plimbare cu barca din Akrotiri din apropiere.

Plaja Kastani, Skopelos

Plaja Kastani din Skopelos este cunoscută pentru apele sale limpezi și țărmurile nisipoase cu pietricele mici, înconjurată de verdeață luxuriantă și copaci. Aici s-au filmat multe din cadrele filmului „Mamma Mia”.

Golden Beach, Paros

După cum sugerează și numele, Golden Beach se mândrește cu o întindere lungă de nisip moale, auriu, perfect pentru plajă și relaxare sub soarele cald al Greciei.

Este printre cele mai bune locuri de windsurfing din Marea Egee; Condițiile de vânt și spațiul amplu îl fac o destinație preferată pentru pasionații de windsurfing.

Myrtos, Kefalonia

Plaja Myrtos, din Kefalonia, este renumită pentru peisajul uimitor, cu pietricele albe strălucitoare, care contrastează cu un albastru profund al mării. Apele limpezi sunt perfecte pentru înot și snorkeling.

Plaja Paleokastritsa, Corfu

Vizitați plaja Paleokastritsa din Corfu dacă doriți o vacanță plină de soare în mijlocul dealurilor verzi luxuriante. Aici vă puteți răsfăța cu preparate delicioase din bucătăria grecească, la taverne tradiționale de pe litoral.

Indiferent dacă sunteți pasionați de caiac, paddleboarding sau excursii cu barca, există opțiuni pentru cei dornici de aventură în apele strălucitoare ale Mării Ionice.

Plaja Navagio, Zakynthos

Plaja Navagio este o destinație obligatorie pentru o vacanță însorită în Zakynthos. Este renumită pentru epava care se află în nisipurile aurii ale golfului.

Accesibilă doar cu barca, plaja oferă o atmosferă liniștită. Este ideală pentru cuplurile care caută o evadare romantică, de neuitat.