Grecia se confruntă cu temperaturi extreme și dispariții. Mai mulți turiști au fost declarați dispăruți. De curând, un altul a fost găsit mort pe o plajă situată la vest de Corfu.

Grecia se confruntă cu temperaturi extreme

Potrivit The Guardian, totul face parte dintr-o serie de cazuri recente în care turiști din insulele grecești au murit sau au fost dați dispăruți. Mai mulți dintre ei plecaseră în drumeții pe caniculă.

Vremea toridă a făcut ca autoritățile elene să decidă închiderea atracțiilor turistice în această săptămână. La rândul lor, școlile au trebuit să-și închidă porțile, cu doar câteva zile înainte de începerea vacanței de vară.

În Atena, angajații au fost sfătuiți să evite să desfășoare activități în intervalul 12:00-17:00. Totodată, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni cronice au fost sfătuite să rămână în casă.

canicula, soare, temperaturi, meteo, ANM
SURSA FOTO: Pexels

Mulți vorbesc de prefigurarea unui lockdown

În acest context, mulți vorbesc de prefigurarea unui lockdown, ca urmare a unor restricții instituite. Prof. univ. dr. Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice, o oferit mai multe explicații.

Potrivit specialistului, specialiștii au arătat că suntem „într-un proces de modificare a vacanțelor de vară” încă de anul trecut, sub impactul fenomenelor meteo.

„Țările care se află în prima linie a fenomenelor meteo extreme și sub puternică influență mediteraneană vor fi influențate din ce în ce mai mult”, a spus specialistul la B1TV

Astfel, se vor schimba perioadele de vacanță, locurile preferate și chiar categoriile de turiști care le vor frecventa, a mai explicat specialistul.

Apar noi formule pe piața de asigurări

Potrivit declarațiilor făcute de prof. univ. dr. Mircea Duțu la B1TV, se nasc pe piața asigurărilor „noi formule care să garanteze, de pildă, turistului care, din cauza fenomenelor meteo extreme, poate să i se returneze suma în urma unei asigurări specifice”.

Astfel, o persoană poate să ceară în virtutea asigurării respective returnarea unei părți sau chiar a întregii sume pe care a avansat-o, dacă a avut nenorocul să meargă într-o destinație turistică cunoscută și în mare parte din zilele respective au fost marcate de o caniculă puternică sau de ploi torențiale și inundații.

Amintim că o caniculă în Grecia presupune 3 zile consecutive de temperaturi de peste 38 °C.