Există totuși un secret pentru ca macaroanele cu brânză să aibă un gust perfect. Iată ce recomandă acest site-ul AllRecipes.

Macaroane cu brânză. Ingrediente necesare

 • O cutie de paste
 • Brânză mozzarella, rasă
 • Brânză Colby Jack, rasă
 • Brânză Cheddar, rasă
 • 1 linguriță praf de usturoi
 • 1 linguriță boia afumată
 • 1/2 linguriță sare
 • 1/2 linguriță piper
 • 3 linguri de unt
 • 3 linguri de faină
 • 1 cutie de lapte gras
 • 2 căni de smântână
 • 1 lingură muștar de Dijon

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F (175 de grade C). Ungeți o tavă de copt.

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și puneți-le deoparte.

Combinați toate cele trei brânzeturi într-un castron și împărțiți jumătate într-un alt castron.

Amestecați praful de usturoi, boiaua, sarea și piperul într-un castron mic. Împărțiți în jumătate și lăsați deoparte.

Topiți untul într-o tigaie la foc mediu. Odată topit, adăugați jumătate din amestecul de condimente și făina.

Se amestecă până când amestecul devine ca o pastă, aproximativ 3 până la 5 minute. Adăugați laptele și amestecați până când se îngroașă. Adăugați smântâna și restul condimentelor si amestecați până se omogenizează. Se amestecă muștarul de Dijon până când se îngroașă. Adăugați încet jumătate din cantitatea de brânză, lăsând-o să se topească.

Amestecați macaroanele până când sunt bine acoperite cu sosul de brânză.

Adăugați un strat de macaroane și apoi un strat de brânză mărunțită în vasul de copt pregătit. Repetați straturile.

Coaceți în cuptorul preîncălzit, aproximativ 25 până la 30 de minute.

Cum puteți reîncălzi pastele astfel încât să-și păstreze gustul și textura de prima dată. Textura plăcută a minunatelor a pastelor și gustul lor savuros se pierd în momentul în care le reîncălzim. Dacă acest scenariu se repetă tot mai des, ar fi momentul să schimbăm strategia pentru a ne putea bucura de gustul bun al pastelor, chiar dacă au trecut mai mult de 24 de ore de când le-am preparat.

Cele mai bune modalități de a reîncălzi pastele rămase

Această metodă funcționează numai dacă păstrați pastele și sosul lor separat.

Începeți prin a pune o oală cu apă, cu sare, la fiert. Apoi, puneți pastele într-o strecurătoare de inox și scufundați-le cu grijă în oala cu apă, timp de 30 până la 60 de secunde pentru a le încălzi. După ce s-au încălzit (fără a se înmuia), amestecați pastele cu sosul preferat și serviți-le.

Dacă nu aveți o strecurătoare, puteți aduce apa la punctul de fierbere, iar apoi luați cratița de pe foc. Băgați apoi pastele în apă caldă timp de aproximativ un minut, pentru a se încălzi. Asigurați-vă că imediat le scurgeți pentru a nu se îmbiba de apă.

Varianta „cuptor”

Dacă pastele sunt deja combinate cu sos, reîncălzirea lor la cuptor ar putea fi cea mai bună variantă. Puneți cratița cu pastele la cuptor, acoperiți-le cu folie de aluminiu și țineți-le la 350 ℉ timp de 15 până la 20 de minute.

Această metodă oferă avantajul suplimentar de a transforma pastele cu sos într-un preparat puțin crocant. Ca gustul să fie și mai bun, la sfârșit puteți scoate folia și adăugați parmezan sau orice fel de brânză deasupra.

Dacă credeți că pastele sunt prea uscate, puteți adăuga două linguri de sos de paste sau chiar câteva picături de apă în tava de copt. Astfel păstrați și mai bine gustul și textura.

Cum le încălzim pe foc

Dacă sunteți în căutarea unei soluții și mai rapide, din care să dispară cuptorul cu microunde, puteți încălzi restul de paste pe aragaz. Această metodă funcționează atât pentru pastele care au deja sos, cât și pentru pastele simple.

Adăugați puțin ulei de măsline sau unt într-o tigaie, lăsați să se încingă și adăugați pastele, sosul și orice ingrediente noi, proaspete. Nu le lăsați mai mult de cinci minute!

Această metodă este rapidă, așa că asigurați-vă că amestecați pastele frecvent, astfel încât sosul să nu se lipească.