Cunoscutul medic nutriționist Virgil Stroescu vine cu o abordare specifică în ceea ce privește alimentația sănătoasă, fiind foarte critic în ceea ce privește produsele din carne. În opinia sa, acestea ar trebui evitate, la fel ca alte produse, precum cafeaua, țigările, alcoolul sau mezelurile.

Cum ar trebui să arate o alimentația sănătoasă?

Medicul recomandă dimineața consumul de cereale integrale, cum ar fi fulgii de ovăz, pentru că acest produs conține polizaharide care furnizează energie treptat și mențin senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă.

La masa de prânz, acesta sugerează consumul de legume și leguminoase. Leguminoasele, precum fasolea, lintea sau năutul, au un conținut mai mare de fibre și proteine în comparație cu carnea.

În ceea ce privește masa de seară, Virgil Stroescu propune un fel simplu de mâncare, cum ar fi macaroanele integrale, însoțit de un fruct.

„Dimineața, obligatoriu, cereale integrale! Fulgi de ovăz. Când mănânci cereale, 4-6 ori nu-ți este foame, pentru că au polizaharide și dau mai mult timp… Dacă mâncăm zahăr după, face o explozie, după explozie crește glicemia și apoi scade (n.r. – brusc).

Deci să mâncăm pâine integrală! Putem adăuga semințe, mieji, fructe uscate, proaspete. Le putem înmuia în ce vrem noi, apă, lapte.

La prânz, salate cât mai multe – sunt ieftine. Legume și leguminoase – boabele (…). Carnea are 20, leguminoasele, 40.

Seara, ceva simplu, casă dormim bine – macaroane integrale, un fruct”, a comentat medicul, pentru România TV.

Critic față de produsele din carne

Virgil Stroescu spune că produsele din carne reprezintă un factor de risc pentru apariția cancerului. El spune că acest aspect are implicații serioase asupra sănătății, având în vedere că un procent semnificativ de persoane mănâncă carne în mod regulat.

„Dacă bagi înăuntru carnea … Carnea este unul dintre cele mai periculoase alimente ale planetei deoarece are factori de creștere care pot crește tumorile. De exemplu, 70 de grame de carne câțiva ani la rând crește riscul de cancer de colon cu 30 până la 40%. Știți ce înseamnă asta? Că din 10 oameni, 3-4 fac cancer.

Atenție! Din 10 oameni care mănâncă în fiecare zi cărniță, câte 70 de grame, riscul de a face cancer este la 3-4”, a mai declarat medicul Virgiliu Stroescu.